4.2 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

Predstavljen program 7. Turističkog foruma “Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S ciljem povezivanja turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske te jačanja sektora turizma Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i HGK Županijska komora Vukovar 13. i 14. rujna organiziraju 7. Turistički forum na temu “Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske.” S programom ovogodišnjeg foruma prisutne su na medijskoj konferenciji upoznali Ivan Marijanović, direktor HGK Županijske komore Vukovar i Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističkog ureda TZ VSŽ.

Jedan od glavnih hrvatskih turističkih aduta je svakako gastronomija, kojoj turistički djelatnici sve više pridaju pažnju. Iza svega navedenog kriju se i razlozi organiziranja 7. Turističkog foruma upravo na temu gastronomije. Na forumu će ugledni predavači iz sektora turizma i ugostiteljstva održati niz predstavljanja i predavanja svim zainteresiranima. Kao i neka zanimljiva lica poput gastro stručnjaka Renea Bakalovića, te Domagoja Jakopovića poznatijeg kao Ribafish, koji će također dati svoje viđenje gastro Hrvatske.

– Naravno, nama kao HGK značajno je uključivanje što većeg broja djelatnika ugostiteljskog i hotelijerskog sektora. Također, cilj nam je povezati aktere na tržištu sa županijskim komorama te turističkim zajednicama – rekao je Marijanović.

Drugi dan foruma ponudit će panel raspravu na temu “Domaća hrana u turističkoj ponudi” na kojoj će sudjelovati proizvođači tradicijskih proizvoda i hotelijeri i to s ciljem povezivanja malih slavonskih proizvođača s onima iz ostatka Hrvatske – napomenula je Bušić Srpak.

Turističke djelatnike Vukovarsko-srijemske županije posebno raduje podatak da je najistočniju hrvatsku županiju u prvih osam mjeseci 2017. godine posjetilo čak 59 posto turista više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime