34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Predstavljen program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U povodu nadolazećeg obilježavanja ”Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2018. godine” vukovarski gradonačelnik Ivan Penava upriličio je medijsku konferenciju na kojoj je predstavljen ovogodišnji program godišnjice sloma herojske obrane Vukovara u Domovinskom ratu. Organizator središnjeg događaja je Grad Vukovar, a tradicionalno ga u tome prate i podupiru udruge proistekle iz Domovinskog rata te javne gradske ustanove.

Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. odlučio je da se i ove godine tužna obljetnica održi pod sloganom ”Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”. Središnji događaj kao i uvijek bit će Kolona sjećanja, 18. studenog, koja će i ove godine krenuti iz kruga vukovarske bolnice, a i ove godine predvodit će ju preživjeli vukovarski branitelji. Uvertira u središnji događaj, u nedjeljnu Kolonu sjećanja, bit će održana dan ranije…

– U subotu, 17. studenog, u predvečernjim satima u krugu vukovarske bolnice okupit će se značajan broj posjetitelja, ali i državni vrh. Nadalje, u ponedjeljak, 19. studenog, poklonit ćemo se žrtvama Borova naselja, a 20. studenog prisjetit ćemo se žrtava Ovčare, kao i svih žrtava vukovarskih koncentracijskih logora – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Hodogram događanja obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara već je uhodan, ove godine s tek nekoliko neznatnih izmjena u odnosu na prethodne. Inače, program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara započinje već 13. studenog, prigodnom izložbom skulptura Logoraši koja će biti postavljena u Hrvatskom domu u Vukovaru.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime