9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Predstavljen projekt LOKO LAG

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Jarmini je održana uvodna konferencija projekta “LOKO LAG – održivi razvoj ruralnog područja”. Riječ je o projektu kojim su obuhvaćene sve jedinice lokalne samouprave te 14 osnovnih škola s područja LAG-a Bosutski niz. Svrha projekta je smanjiti visok udjel nezaposlenosti na području LAG-a. Inače, LAG Bosutski niz osnovan je 2011. godine. Trenutačno djeluju na području odnosno rade projekte za 11 jedinica lokalne samouprave.

Projekt “LOKO LAG – Održivi razvoj ruralnog područja” je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstava rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske. Vrijednost projekta je veća od 870.000,00 kuna. Cilj projekta je edukacija odraslih za strane jezike te djece 14 osnovnih škola na području LAG –a za rad i upoznavanje s radom dronova, te rad sa ARDUINO setovima, a sve kako bi se postigla bolja konkurentnost na tržištu rada – naveo je Andrijan Draganić, voditelj projekta LOKO LAG.

Partenri na projektu LOKO LAG su Hrvatska udruga poslodavaca – regionalni ured u Osijeku, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured u Vinkovcima te Općina Jarmina. Na uvodnoj konferenciji predstavljeni su ciljevi, aktivnosti i očekivani rezultati projekta. A očekuje se ovim projektom smanjiti visok udjel nezaposlenosti na području LAG-a Bosutski niz, povećati konkurentnost na tržištu rada, povećati stupanj obrazovanja i ulaganje u razvoj aplikacije RuralNet i cjeloživotno obrazovanje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime