-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Predstavljen projekt “Poduzetnički inkubator Vinkovci”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održana uvodna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Vinkovci”, vrijednog 21.352.779,28 kuna, od čega je 19.954.932,01 kuna bespovratnih sredstava osiguranih kroz Europski fond za regionalni razvoj, iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija.”

Zadaća inkubatora koji će biti izgrađen i opremljen kroz sljedećih 20 mjeseci bit će uvesti poduzetnike u poslovni svijet, omogućiti im na početku besplatni poslovni prostor te im osigurati daljnju edukaciju.

Sve prisutne na početku konferencije pozdravio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je ovom prilikom podsjetio na važnost poduzetničke inovativnosti: “Moramo znati da su poduzetnici jedni od najaktivnijih ljudi, koji znaju prihvatiti sve novitete. Znaju prepoznati trenutak, zato je jako važno da ih mi na vrijeme informiramo i sve to što im dajemo, da im bude dostupno u pravom trenutku, jer oni ne mogu čekati. Oni moraju brzo odgovoriti na svaku nedaću koja im se nađe na putu.”

O značaju poduzetništva i budućeg Poduzetničkog inkubatora na konferenciji je govorila i Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU: “Inkubator će zasigurno značiti jako puno: prije svega otvaranje novih radnih mjesta. Ovo je nova potporna institucija u gradu koja će sigurno poduzetnicima olakšati posao, posebno zbog novih prostora koji će im biti ponuđeni.”

Nositelj projekta Poduzetnički inkubator je Grad Vinkovci, u suradnji s Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca i Tehnološkim parkom Vinkovci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime