22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Predstavljen projekt ”Virtualna stvarnost u Bibliobusu 2 plus”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U malo županijskoj vijećnici u Vinkovcima predstavljen je projekt ”Virtualna stvarnost u Bibliobusu 2 plus” koji je proširenje razvojnog projekta ”Virtualna stvarnost u Bibliobusu” koji je započeo 2018. godine i projekta ”Virtualna stvarnost u Bibliobusu 2” koji je nadograđen 2020. godine.

Projekt je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i provodi se putem edukativnih radionica, uz korištenje tehnologije za virtualnu stvarnost, u svim narodnim knjižnicama, osnovnim i srednjim školama Vukovarsko-srijemskezupanije te u Bibliobusu koji posjećuje i područne škole smještene u manjim ruralnim područjima.

VR tehnologija u ovom projektu na inovativan način simulira sadržaje (scene) vezane uz Vukovarsko-srijemsku županiju iz kulture, znanosti, povijesti, zemljopisa, sporta itd., koji su prilagođeni učenicima osnovnih i srednjih škola.

U ovom projektu pojavljuju se scene: Vučedolska golubica, Orion, Rimski carevi rođeni u Cibalama, Spačvanska šuma, Nnogometna lopta  i tenis u Županji, Mlin Suvara u  Otoku, Josip Runjanin, Antun Gustav Matoš, Lavoslav Ružička, Ilok, Željeznička pruga, rijeka Dunav, Vinkovačke jeseni,Vukovarski Vodotoranj, crkva sv.Bartola u Novim Mikanovcima, Franjo Hanman iz Drenovaca,Mamuti Vinkovci, Gajde-slavonske, Teleportiranje po naseljima Vukovarsko-srijemske županije, Hrast lužnjak , Cepelin (David Schwarz, Županja).

lzradu virtualnog svijeta radila je tvrtka Culex d.o.o. XR Studio iz Osijeka u suradnji s knjižnicama i djelatnicima Županije koji su pripremili sadržaje potrebne za izradu interaktivne aplikacije virtualne stvarnosti.

Financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Vukovarsko-srijemske županije i Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime