15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Predstavljena Razvojna strategija Vukovarsko-srijemske županije 2020.

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije. Dominantna tema je bila Razvojna strategija Vukovarsko-srijemske županije 2020. koju je prošli tjedan usvojilo i Partnersko vijeće. U Razvojnoj strategiji nalazi se deset projekata vrijednih 280 milijuna eura.

– Tu su željeznički i cestovni koridori, riječni plovni putovi, razvoj strateških projekata kao kanal Dunav-Sava, pruga Zagreb-Beograd – rekao je, između ostaloga, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Plan je većinu projekata financirati europskim sredstvima i to u razdoblju 2020. – 2027. godina. Većina navedenih projekata od strateške je važnosti za Republiku Hrvatsku, a Županijska skupština trebala bi ju usvojiti već idući mjesec.

Neki od projekata su izgradnja Agrotehnološkog centra u Cerni za skladištenje povrća, drvno-tehnološki centar u Gradištu, nastavak izgradnje sustava navodnjavanja, Transportno logistički centar u Vinkovcima, Proširenje Luke Vukovar, projekt Virovi i drugi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime