34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Predstavljene aktivne mjere zapošljavanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Grada Županje i Područnog ureda za zapošljavanje Vinkovci u Županji je održan sastanak na koji su pozvani predstavnici gospodarstva. Tema sastanka, između ostalog, bile su mjere aktivne politike zapošljavanja. Sastanak je održan, kako je istaknuo županjski gradonačelnik Davor Miličević, s ciljem što bolje informiranosti gospodarstvenika o navednim mjerama, ali i kako bi se čule njihove potrebe kada je u pitanju tržište rada.

Što se tiče mjera aktivne politike zapošljavanja u 2018. godini u Županji i županjskom kraju, kako je istaknuto, jako su dobro iskorištene s naglaskom na mjeri samozapošljavanja potpora za zapošljavanje. Predstavljene su i mjere osposobljavanje na radnom mjestu i usavršavanje na radnom mjestu. Naglašeno je da donose finacijske benefite poslodavcima i da su svakako nešto što trebaju iskoristiti.

Na području bivše općine Županja, trenutačno je najviše osoba sa srednjom stručnom spremom, a na tržištu rada najtraženiji su građevinski i ugostiteljski djelatnici. Županjski gradonačelnik Davor Miličević , najavio je na sastanku i javne radove i zahvalio se predstavnicima Zavoda za zapošljavanje na dosadašnjoj suradnji. Kako je istaknuo u javnim radovima, očekuje angažman 50 nezaposlenih osoba.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime