4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Predstavljeni planovi Stožera za zaštitu i spašavanje VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U županijskoj vijećnici u Vukovaru održana je medijska konferencija na temu aktivnosti Stožera za zaštitu i spašavanje tijekom katastrofalne poplave 2014.godine. Nakon teških posljedica poplave, čelnici Vukovarsko-srijemske županije s ciljem jačanja regionalne suradnje, te unaprjeđenja razine spremnosti u izvanrednim poplavama realizirali su tri projekta, Recall, DR SHARE i EMBER. Najveći rezultati navedenih projekata ogledaju se u nabavljenoj opremi, koja je dodijeljena županijskim postrojbama Crvenog križa, Gorskoj službi spašavanja, Ronilačkom klubu Vukovar i dijelom komunalnim tvrtkama. Sa sličnim aktivnostima namjerava se nastaviti i u budućnosti.

“Od prijedloga treba izdvojiti da je nužno osigurati izgraditi Centar za obranu od poplave rijeke Save, održati međunarodnu konferenciju, definirati smjerove za duži period te izgraditi digitalizirane modele slijeva rijeke Save,” napomenuo je Ivan Kubiček, tajnik Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije.

“Potrebno je završiti obnovu nasipa Save u cijelosti, ali i provesti sve zacrtane aktivnosti do kraja, kako se događaji iz 2014. godine ne bi ponovili. Izrazito je to važno i zbog sigurnosti življenja na prostoru Cvelferije. Da bi se to sve ostvarilo očekujemo i pomoć od Vlade Republike Hrvatske,” rekao je Božo Galić, predsjednik Stožera i vukovarsko-srijemski župan.

Donesen je ovom prilikom i zaključak kako je sustav obrane od poplave u Vukovarsko-srijemskoj županiji mnogo sigurniji nego 2014. godine jer su u međuvremenu provedeni već spominjani projekti Recall, DR SHARE i EMBER.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime