34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Predstavljeni rezultati projekta “SeNS WETLANDS”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

25092019 mladi cuvari prirode 01.Sub.01Na Pikovom stanu u Vinkovcima održano je predstavljanje rezultata projekta i dodjela diploma polaznicima Programa edukacije Mladi čuvari prirode, generacije 2019. u okviru projekta SeNs Wetlands.Program prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije trajao je dvije godine, a bavi se zaštitom močvarnih staništa kao najugroženijijh ekoloških sustava u Europi i svijetu. Glavni cilj projekta je razvoj integriranog prekograničnog sustava zaštite biološke raznolikosti kod učeničke populacije.

25092019 mladi cuvari prirode vrijeme 9mj 023Djeca su kroz edukativni program pod nazivom “Mladi čuvari prirode”, koji je jedna od provedbenih aktivnosti projekta SeNS Wetlands, učila o pravilima ponašanja u prirodi, kao i o biljnim i životinjskim vrstama koje žive na području naše županije. Program je namijenjen učenicima 5. i 6. razreda.

Inače, ovo je već druga generacija mladih čuvara prirode koji su prošli cijeli program edukacije kroz ovaj prekogranični projekt, financiran iz Programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija.

Program edukacije financira se iz projekta koji je prekogranični, rađen je s projektnim partnerima iz Republike Srbije, uključeni su Fakultet tehničkih nauka i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode iz Novog Sada, a s hrvatske strane je FER iz Osijeka i Javna ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije koja se bavi zaštitom prirode.25092019 mladi cuvari prirode vrijeme 9mj 02

Učenicima su nakon zanimljivog kviza kojim su provjerili naučeno, dodijeljene diplome. Zanimljive terenske radionice su provođene na Tompojevačkom ritu, na močvarnom staništu koje je vrlo važno za izvođenje projekta zbog biološke raznolikosti. U okviru projekta postavljeni su senzori koji vrše mjerenja kvalitete površinskih podzemnih voda, objašnjeno je. Inače, program edukacije obuhvaća 10 škola svake školske godine, a iz svake škole uključena su po četiri učenika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime