21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Predstavljeni sportski projekti za djecu Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Javna ustanova Sportski objekti Vukovar ostvarila je sredstva u iznosu od 2.500,000,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda za realizaciju dva sportska projekta za djecu.

Riječ je o projektu “Sportom kroz život” i “IN Sport”, čiji je cilj uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport, koje je napisala vukovarska Razvojna agencija.

– Programi se uglavnom odnose na aktivnosti koje će biti na bazenu – škola plivanja, te u sportskoj dvorani i na otvorenome. Projekt “In Sport” podrazumjeva inkluziju u društvenu zajednicu. Na tom projetku partneri su nam roditeljska udruga Vukovarski Leptirići i OŠ Josipa Matoša, te grad Vukovar, koji je partner na ovome drugome projektu “Sportom kroz život”. – rekao je Ivan Szabo ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar.

Kroz projekte čiji je cilj povećanje dostupnosti sportskih sadržaja za djecu i mlade, te za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju bit će uključeno više od 150 djece. Javna ustanova Sportski objekti Vukovar, kupit će kombi vozilo kako bi djeci osigurali prijevoz, a plan je i osnivanje plivačkog kluba – sportske sekcije djece s poteškoćama u razvoju i djece s invaliditetom u svrhu integracije u društvo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime