11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Predstavljeni vukovarski projekti za pomoć hrvatskim braniteljima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarska razvojna agencija VURA u suradnji s gradom Vukovarom i braniteljskim udrugama s područja grada, aplicirala je tri projekta na natječaj “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskoga rata” koje bespovratnim sredstvima financira Europski socijalni fond. Riječ je o projektima ukupne vrijednosti blizu 6 milijuna kuna putem kojih će 155 branitelja i njihove obitelji s područja grada, imati osiguranu pomoć u kući i psihosocijalnu pomoć. Kroz projekte će se nastojati pomoći vukovarskim gospodarstvenicima, a otvorit će se i nova 23 radna mjesta.

– Kroz tri projekta će biti uključeno minimalno 155 branitelja. Za 55 branitelja biti će pružena pomoć u kući i izvan nje, u kojima će raditi 15 novouposlenih osoba. 100 branitelja će dobiti psihosocijalnu pomoć, odnosno socijalno-motivacijske potpore kroz radnu, sportsku i relax terapiju putem koje će im se omogućiti kvalitetniji život na ovome području – rekla je direktorica Razvojne agencije Vukovar VURA Vedrana Žilić.

Na EU projekte su participirale Udruga braniteljica Domovinskoga rata RH, Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja te Udruga policije vukovarskih branitelja koje iz prve ruke znaju kako danas žive njihovi prijatelji suborci.

Uz pomoć u kući i brigu o hrvatskim braniteljima, bit će održane i još neke aktivnosti, poput sadnje drveća, odlaska na more i bazene, sve kao svojevrsna motivacijska terapija u dvogodišnjem razdoblju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime