19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Predstavnici Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije u radnom posjetu Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prigodom dvodnevnog posjeta županijama Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj, predstavnici Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije danas su u Mostaru održali radni sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH i predsjedateljem Doma naroda parlamentarne skupštine BiH dr. Draganom Čovićem.

Na sastanku, na kojem su ispred Grada Vinkovaca sudjelovali gradonačelnik Ivan Bosančić, njegov zamjenik Josip Romić te pročelnica Službe za protokol i informiranje Katarina Alduk, razgovaralo se o budućoj suradnji i zajedničkim projektima.

Zaključeno je da se mora aktivno nastaviti raditi na unaprjeđenju odnosa te na što kvalitetniji način rješavati otvorena pitanja kroz zajedničke vrijednosti, a kako bi u budućnosti osigurali što bolje uvjete života za Hrvate u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Bosančić ovom prigodom je iskazao i potporu predsjedniku Čoviću i pregovaračkom timu u budućim aktivnostima pri nastavku pregovora za izmjene i dopune Izbornog zakona i ograničene izmjene Ustava BiH.

Vinkovačko izaslanstvo nazočilo je jučerašnjoj Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Ljubuškom koja je održana povodom Dana grada, a radni sastanak održali su i s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem, predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom te s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem i gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem.

Gradonačelnik Kordić upoznao je goste s aktualnom situacijom u Mostaru s fokusom na komunalna pitanja, pokretanje gospodarskog razvoja i revitalizaciju Zračne luke Mostar.
„Mostar je primjer kako je grad nakon izbora počeo funkcionirati. Mnogi problemi su i dalje prisutni, ali mislim kako idemo u dobrom smjeru“, poručio je.

Gradonačelnik Bosančić naveo je kako je cilj sastanka ostvariti prijateljsku vezu između predstavnika vlasti dok ona druga odavno postoji.
„Veliki broj Vinkovčana porijeklom je iz ovoga kraja s kojim smo oduvijek imali odlične odnose, a koje ćemo i dodatno razvijati međusobnom suradnjom na brojnim područjima“, naglasio je gradonačelnik Bosančić, pohvalivši trud gradonačelnika Kordića u nastojanju da osigura bolji život svim građanima Mostara.

Jedan od problema koji su zajednički sudionicima sastanka, moglo se čuti ovom prilikom, je iseljavanje stanovništva u inozemstvo. Zaključeno je kako se uz gospodarski razvoj taj trend može smanjiti, ali i omogućiti povratak iseljenika u rodni kraj.

Gradonačelnik Bosančić zaključno je pozvao gradonačelnika Kordića u službeni posjet Vinkovcima kako bi dodatno produbili ne samo kulturne i političke, nego i ekonomske odnose.

Na sastanku s predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenkom Hercegom, razmatrane su mogućnosti intenziviranja postojećih dobrih odnosa, kao i poticanja gospodarskog i ekonomskog osnaživanja kroz konkretne mjere suradnje.

„Današnji posjet potvrda je i nastavak naše dobre suradnje u želji da resurse i potencijale koje i jedni i drugi imamo još snažnije stavimo u službu boljitka svih naših građana. Na tom tragu ističem značaj Sajma gospodarstva u Mostaru gdje, već tradicionalno, značajan broj tvrtki iz Republike Hrvatske, pa i Vukovarsko-srijemske županije, predstavlja svoje proizvode i ostvaruje brojne kontakte šireći na taj način poslovanje. Stoga i ovu prigodu želim iskoristiti da pozovem gospodarstvenike Vinkovaca, Vukovara i ostalih gradova ove županije da sudjeluju na najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini“, poručio je predsjednik Herceg.

Razgovaralo se i o mogućnostima pripreme i provedbe zajedničkih projekata financiranih iz fondova Europske unije u čemu Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci imaju značajna iskustva, a sudionici sastanka iskazali su spremnost za osnaživanjem suradnje u područjima od zajedničkoga interesa, osobito u poljoprivredi, turizmu, prometnoj infrastrukturi, zdravstvu, zaštiti okoliša i privlačenju investicija.

Nakon sastanka, predsjednik Herceg goste je poveo u posjet Franjevačkoj crkvi i Studentskom domu „Dompes“ u Mostaru, gdje ih je domaćin fra Iko Skoko upoznao s tijekom obnove crkve te radom Doma koji prima studente iz svih krajeva BiH, ali i iz Hrvatske i naše županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime