15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Preko 2.000 mališana prošlo ulicama Vinkovaca odjevenih u tradicijsko narodno ruho

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Preko dvije tisuće mališana odjevenih u tradicijsko narodno ruho pokazalo je danas kako se voli i poštuje tradicija. Ukupno je 55 skupina prošlo  ulicama Vinkovaca, a pjesmom i plesom u nošnjama, prikazali su običaje kraja iz kojega dolaze.

Sukladno tradiciji Vinkovačkih jeseni, raspjevanu povorku predvodili su mali konjanici i mažoretkinje uz limenu glazbu. Male jeseni uvod su u središnji tjedan najveće tradicijske manifestacije koja svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

„Ljubav prema zavičaju i ostavštini predaka ne možemo naučiti, nju nosimo u sebi, ona se osjeća u svakom koraku i svakom osmijehu još od najranije dobi.A ovakve slike dječje ljubavi i posvećenosti priči koju njihovi pradjedovi i prabake od davnina pričaju, samo Vinkovačke jeseni mogu naslikati i predstaviti na najljepši mogući način. Nema veće sreće nego kada iznova postanemo svjesni kako ono što volimo i na čemu s ljubavlju radimo, ima sigurnu i sretnu budućnost. Nasmijana dječja lica, njihove pjesme, plesovi i neraskidiva prijateljstva stvorena u našem gradu, ono su najvrjednije što imamo”, poručio je domaćin, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon mimohoda, Dječji folklorni festival nastavio se na Međužupanijskoj smotri gdje je nastupilo 8 skupina, a najmlađe je po prvi put na Vinkovačkim jesenima zabavljala pjevačica Domenica, navode iz Vinkovačkih jeseni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime