1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Preko održanih tribina ”Zajedno za bolje sutra”, građani sudjelovali u formiranju gradskog proračuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tribinom na kojoj su sudjelovali stanovnici gradskih mjesnih odbora Mala Bosna i Slavija, završio je ovogodišnji desetodnevni ciklus tribina „Zajedno za bolje sutra“ u Vinkovcima.

Odlično prihvaćen među građanima, ovakav način komunikacije u svojim je začecima bio jedinstven u Hrvatskoj te su ga poslije slijedili i drugi gradovi. Priliku da ukažu na određene nedostatke u svojim kvartovima, ulicama i domaćinstvima građani koriste na najbolji mogući način, nerijetko nudeći i konkretna rješenja problema. Tako direktno sudjeluju u planiranju projekata, ali i formiranju gradskog proračuna za narednu godinu.

Gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je zajedno sa svojim timom pokrenuo sustav tribina, naglašava kako je pet godina druženja s građanima na ovakav način rezultiralo uzajamnim povjerenjem i zajedništvom kada je briga za grad u pitanju.

„Otvoren pristup te konstruktivne kritike i konkretni prijedlozi uvijek su dobrodošli kako bi zajedno radili na ljepšoj budućnosti naših Vinkovaca. Građani su iz godine u godinu vrlo aktivni, pripreme se za tribinu i uvijek imaju jasne zahtjeve na koje mi nastojimo što brže i što efikasnije odgovoriti. No, najvažnija je upravo ta otvorena i direktna komunikacija, bez politiziranja. Razgovaramo s ljudima, slušamo sve što nam imaju za reći i nastojimo pronaći rješenje problema, ali isto tako uvijek jasno damo do znanja kada je nešto nerealno i financijski neostvarivo“, ističe Bosančić.

Protekla godina u Vinkovcima bila je u znaku projekta Aglomeracije, jednog od najvećih i najzahtjevnijih projekata u gradu na Bosutu koji je u ovom periodu prilično utjecao na svakodnevicu građana. Ne čudi stoga što su i rasprave na tribinama uglavnom naginjale u smjeru uređenja komunalne infrastrukture, bilo da se radi o asfaltiranju kolnika, uređenju staza, postavljanju javne rasvjete ili problema s vodovodnom i mrežom odvodnje.
„Vinkovci su u proteklom periodu bili veliko gradilište, uređeno je preko 90 ulica koje su dobile novu mrežu odvodnje, uređene su prometnice i pješačke staze, rađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže. Tim radovima obuhvaćeni su svi dijelovi grada, naročito oni rubni – Novo Selo i Mirkovci, odrađen je ogroman posao i još je dosta toga pred nama. Svjesni smo kako su neki radovi duže trajali što je građanima stvaralo određene probleme, ali jednostavno tako je moralo biti, tolika količina posla zahtjeva strpljenje. Stoga je od velike važnosti suradnja s građanima koji su nam upravo na ovim tribinama ukazali na određene propuste i nedostatke na komunalnoj infrastrukturi, kako bi iste što prije otklonili“, objašnjava gradonačelnik.

Kao zanimljivost s ovogodišnjih tribina u Vinkovcima možemo izdvojiti posjet gradonačelnika Mažuranićevoj ulici gdje se, slijedom jedne žustre rasprave s tribine mjesnih odbora Kolodvor i Zagrebački blok, sastao s građanima kako bi na licu mjesta zajedno pokušali pronaći kompromis. Naime, dio građana tražio je izmiještanje dječjeg igrališta u ovoj ulici, dok je dio građana bio izrazito protiv takvog prijedloga. Gradonačelnik je obećao učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi obje strane bile zadovoljne, a kao rješenje ponudio je da se na toj lokaciji izgradi novo moderno dječje igralište.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime