21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Preko projekta PannEx Reload promovirati će se Gourmet ponuda na Šokačkom stanu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na Šokačkom stanu danas je održana početna konferencija projekta PannEx Reload u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.
Projekt PannEx Reload dodatno će kapitalizirati razvijene rezultate u sklopu projekta PannoniaGourmet, s ciljem boljeg pozicioniranja prekograničnog područja, kao autentične gastro-turističke destinacije.

Aktivnosti koje se provode u okviru ovog projekta maksimizirat će prethodno postignute rezultate, posebice na zamahu koji je već stekla postojeća ICT platforma brenda EatPannonia i održane manifestacije Gourmet Fair.

Na konferenciji za medije o značaju projekta govorili su zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Josip Romić, direktorica Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o. Danijela Slipčević, voditeljica projekta Marina Hodak Domaćinović i Goran Rihelj konzultant u turizmu i glavni urednik portala HRturizam.

“Kada gost koji nikada nije bio u našim krajevima odluči posjetiti Slavoniju, najčešće će se voditi mišlju o prekrasnoj ravnici, zlatnim poljima i stoljetnim hrastovim šumama. Krenuvši prema našim Vinkovcima razmislit će o najstarijem europskom gradu, rimskim carevima i Vinkovačkim jesenima. Ali možda i najupečatljivija prva misao svakom putniku koji kreće prema najistočnijem dijelu naše zemlje zapravo su tradicionalna slavonska kuhinja i nadaleko poznata slavonska gostoljubivost. Te dvije vrijednosti želimo dodatno oplemeniti i svijetu predstaviti na drugačiji, studiozniji i turistički konkretniji način, a upravo su Pannonia Gourmet projekt i sada njegov svojevrsni nastavak u vidu PannEx Reload projekta, pozitivni primjeri i smjernice takvih nastojanja. Svima koji su na bilo koji način dio ovoga projekta želim puno sreće u ostvarenju svih zacrtanih ciljeva i veselim se uskoro vidjeti, vjerujem, sjajne rezultate njihova rada”, rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Josip Romić.

Očekivani rezultati Projekta bit će povećan broj dolazaka i noćenja turista te povećanje broja posjetitelja, korištenjem digitalnih tehnologija u promicanju razvijenih turističkih proizvoda i kreirane Gourmet ponude. Dodana vrijednost za odabrana područja i ciljne skupine je uspostava inovativnog okruženja za pružanje usluga gurmanskog turizma. To uključuje potpuno digitalan, ekološki prihvatljiv i učinkovit sustav za interakciju, predstavljanje i unapređenje poslovanja u sektoru.

“Cilj projekta je maksimizirati doseg prema široj javnosti, tj. krajnjim potrošačima. Na taj će način Eat Pannonia partneri imati više alata na raspolaganju za oglašavanje, izlaganje, prezentaciju te u konačnici prodaju svojih proizvoda i usluga. Također kroz projekt će se promovirati kreirana Gourmet ponuda, a prekogranična regija bolje prezentirati široj javnosti u smislu turističke atraktivnosti”, direktorica Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o. Danijela Slipčević

“Vrijednost projekta je 239.998,83 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije. Partneri projekta su uz Grad Vinkovce I Agencija za razvoj I investicije Grada Vinkovaca VIA, Univerzitet Educons iz Sremske Kamenice. Prekogranično područje je homogeno u geografskom, kao i u gospodarskom i društvenom smislu – uglavnom ruralno nizinsko područje s neiskorištenim turističkim potencijalom, pa su partneri prepoznali turizam kao ključnu gospodarsku granu koja može značajno doprinijeti razvoju područja”, istaknula je voditeljica projekta Marina Hodak Domaćinović.

27. i 28. rujna 2023. na Šokačkom stanu održat će se stručna konferencija na temu važnosti povezivanja kratkih nabavnih lanaca u turizmu na kojoj će između ostalih sudjelovati Michelin chef Goran Kočiš koji je nakon deset godina u Hrvatsku svojim projektom Noel donio kontinentalnoj gastronomiji prvu dugo sanjanu Michelinovu zvjezdicu. Eminentni chef se u potrazi za novim izazovima vratio u Slavoniju gdje uveseljava goste svojim gastro pothvatima. Goranov novi projekt uključuje osnaživanje turističke i gastronomske ponude Slavonije.

“U sklopu stručne konferencije osim niza predavanja bit će održana i panel rasprava na kojoj će sudjelovati partneri projekta, lokalni proizvođači hrane i pića, ali i predstavnici Srednje strukovne škole Vinkovci koja je inače nedavno proglašena najboljom strukovnom školom u Hrvatskoj. Također bit će održan i Gastro show koji će voditi poznati hrvatski influenser Domagoj Jakopović – Ribafish kao i prigodan sajam eno i gastro ponude partnera projekta”, najavio je konzultant u turizmu Goran Rihelj.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime