19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Preko projekta Pannonia Gourmet do obnove Pikovog stana

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pikov stan okupio je mnoštvo uzvanika na početnoj konferenciji projekta Pannonia Gourmet službeno započetog u prosincu 2019. godine. Tada je, istaknuto je danas, započeo prvi, administrativni dio, dok je početna konferencija projekta označila početak drugog dijela u kojem kreće potraga za izvođačima radova. Na lokaciji popularnog Pikovog stana Vinkovci bi sljedeće godine trebali dobiti gastro akademiju, a ujedno i priliku za promociju gastro ponude ovoga kraja.

početna konferencija projekt 3Prostor će se urediti, od krova do same opreme koja će se nalaziti u prostoru i dobit ćemo izletište namijenjeno svima. To će se nadograditi s projektom staza ove šume koja se sama naslanja na, popularno rečeno, Pikov stan, a mi ga sad zovemo i Šokački stan, ali će se napraviti jedan novi prostor za građane grada Vinkovaca gdje će moći doći u prirodu, moći uživati, a ujedno i učiti o našoj tradiciji i kulturi – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.početna konferencija projekt 7

Ukupna vrijednost projekta je 1.410.837,72 eura. Na lokaciji Pikovog ili Šokačkog stana uloženo će biti 5.000.000 kuna.

– Projekt je sufinanciran iz programa prekogranične suradnje, a glavni cilj je osnivanje dva gourmet centra, jedan u Vinkovcima, a drugi u Srbiji – riječi su Marine Hodak Domaćinović iz Razvojne agencije VIA, ujedno i voditeljice projekta Pannonia Gourmet.

početna konferencija projekt 2– Ovo je značajan događaj za sve nas u ovom projektu. No, ova konferencija nije samo to nego prvi u nizu događaja koji će u sklopu projekta biti organiziran. Predstavlja i službeni početak kreiranja zajedničke gastronomske turističke ponude kakvu ova regija do sada nije imala – naglasila je u ime Univeziteta Educons, inače partnera u projektu, Vladica Vojinović.
Kraj projekta je 2021. godine u kojoj će svi građani Vinkovaca, ali i okolice, dočekati obnovljen Pikov stan.početna konferencija projekt 5

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime