4 C
Vinkovci
Petak, 2 prosinca, 2022

Preminuo mons.dr. Tomislav Ivančić, utemeljitelj Centra za duhovnu pomoć i hagioterapije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Mons.dr.Tomislav Ivančić, preminuo je jutros u 79.godini života i 51. godini svećeništva, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Prof. Ivančić utemeljitelj je Zajednice Molitva i Riječ i Centra za duhovnu pomoć i utemeljitelj hagioterapije, izvornog hrvatskog modela istraživanja i terapijskog djelovanja na području čovjekove duhovne dimenzije. Upravo na temu hagioterapije, mons.dr. Tomislav Ivančić snimio je serijal za Vinkovačku televiziju, a 15 minutne emisije emitiraju se već nekoliko sezona u našem programu.

Inače, Tomislav Ivančić rođen je 30. studenog 1938. godine u Davoru, 1960.g. stupa u Bogoslovno sjemenište u Zagrebu, a nakon 6 semestara na Katoličkom bogoslovnom fakultetu odlazi na studij u Rim. Godine 1966. zaređen je za svećenika, a godinu dana kasnije postiže licencijat, da bi 1971. doktorirao u Rimu na Katedri fundamentalne teologije. Iste godine postaje asistent pri Katedri fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a 1998. imenovan je dekanom istog fakulteta. Godine 2001. izabran je za rektora Zagrebačkog sveučilišta, a od 2010. godine imenovan je profesorom emeritusom. Zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić imenuje ga 1983. kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog, a Sveti Otac Benedikt XVI. imenuje ga monsinjorom 2010. godine.

Tijelo mons. Ivančića bit će izloženo na groblju Mirogoj u ponedjeljak, 20. veljače 2017. od 9 sati. Sveta misa bit će u crkvi Krista Kralja u 10 sati, a nakon mise slijedi ukop, izvjestili su iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime