20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Prestanak obavezne vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uzevši u obzir prestanak zimskog računanja vremena 27. ožujka, podsjećamo da će obaveza korištenja dnevnih ili kratkih svjetala pri vožnji danju za sva motorna vozila prestati 31. ožujka, kako je određeno člankom 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ipak, svjetla se moraju koristiti noću te u slučaju smanjene vidljivosti (magla, kiša, snijeg i sl.). Također napominjemo da je bez obzira na zakonske obaveze vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima danju bolje vidljivo pa je i prometovanje sigurnije.

Jednako tako, spomenuta obaveza ne prestaje za mopede i motocikle koji pri vožnji danju moraju imati upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

Stoga iz PU vukovarsko-srijemske apeliraju  na vozače da unatoč prestanku obaveze korištenja dnevnih ili kratkih svjetala danju, od 1. travnja tijekom vožnje na vozilu u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu te i na taj način doprinijeli vlastitoj sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u cestovnom prometu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime