26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Prihvaćen prijedlog o iznalaženju strateškog partnera u radu i financiranju HNK Cibalia

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Na dnevom redu našla se samo jedna točka – prijedlog Odluke o iznalaženju stratešog partnera u radu i financiranju Hrvatskog nogometnog kluba Cibalia. Prijedlog je prihvaćen i to jednoglasnom odlukom. Hrvatski nogometni klub Cibalia, novopečeni drugoligaš, uskoro bi trebao dobiti strateškog partnera.

Na Gradskom vijeću Grada Vinkovaca ta je priča dobila službeni predznak. Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nazvao je to početkom procesa koji bi klub trebao podići na europsku razinu: “To je početak jednog procesa kojeg smo svi svjesni, da Cibalia treba investitora, da treba svježi kapital, da treba jednu moderniju priču, da Cibalia se treba pretvoriti u jedan klub koji će imati tu europsku razinu funkcioniranja”.

Kako bi se to i ostvarilo, Gradsko vijeće je osnovalo povjerenstvo koje će otvoriti natječaj, zaprimati same ponude, a onda u konačnici predložiti Gradskom vijeću treba li se s potencijalnim investitorom ući u partnerski odnos, dokapitalizaciju ili će u pitanju biti prodaja dionica. Ali, prvo slijedi priprema: “Da odradimo jednu reviziju koja će biti napravljena sa jednom renomiranom kućom koja radi na nivou Europske unije, da odradimo građevinski elaborat i da u konačnici dobijemo zaključke od strane struke, od revizora, od građevinaca, od svih kako to treba izgledati Cibalia”, riječi su Ivana Bosančića.

Budući da vrijeme nije Cibalijin saveznik, čekanje na otvaranje natječaja, ali i završetak cjelokupne priče ne bi smio trajati predugo. Interesi za sada neimenovanih ulagača već postoje: “S obzirom da postoje određeni interesi i upiti, mi ne bismo taj natječaj razvlačili previše. Stavit ćemo, znači, natječaj koji će biti u nekakvim normalnim okvirima i da što prije dobijemo ponudu jer Cibaliji svaki dan u ovom stanju nije dobar i treba što prije dobiti investitora”.

Za 2019. godinu iz proračuna Grada Vinkovaca Cibaliji je bilo osigurano 2 milijuna kuna. Međutim, iznos je to s kojim vinkovački drugoligaš ne može funkcionirati. Ovakvu odluku pozdravlja i predsjednik uprave HNK Cibalia Mijat Kurtušić: “Mijat Kurtušić, predsjednik Uprave HNK Cibalia: Do sada jedini sponzor, financijer, kako god hoćete je bio Grad Vinkovci, to su nedostatna sredstva. Prema tome, ako želimo i sport i kulturu i bilo šta drugo, potrebna su financijska sredstva i nadamo se da ova odluka je nešto u biti što treba i pozdraviti”.

Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika, Cibaliji je za vrh drugoligaške ljestvice potrebno oko 460.000 kuna: “Točno se znaju iznosi koji su potrebni za funkcioniranje u drugoj ligi, u prvoj ligi, da je to prezahtjevno za Grad Vinkovce, za naše gospodarstvo i da mi teško možemo to nositi, da svaki dan odgađanja nije dobar, tako da u ovom procesu moramo biti jako brzi.

Koliko će sve zajedno trajati, teško je predvidjeti. Ipak, valja vjerovati da vinkovačkom klubu stižu i bolji dani.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime