1.2 C
Vinkovci
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Prihvaćeni prijedlozi o potpisu povelja s Česima i Slovacima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kako su dovršeni razgovori sa zajedničkim potvrdama da postoji dugoročan i trajan interes za uspostavljanje međusobnog prijateljstva Grada Županje sa Općinom Dolni Benešov iz Češke Republike i Općinom Horna Suča iz Slovačke Republike, u jeku ovogodišnjeg Šokačkog sijela u županjskoj gradskoj vijećnici održana je sjednica Gradskog vijeća koja je na svom dnevnom redu imala dvije točke koje su glasovima okupljenih vijećnika jednoglasno i prihvaćene. Tema prve, ali i druge – uspostava prijateljstva i suradnje. Na prošloj sjednici razgovaralo se o Makedoncima, a danas – o Česima i Slovacima.

– U međuvremenu, od prošle sjednice do danasn dobili smo upit, odnosno prijedlog Općina iz Češke i Slovačke da bi i oni htjeli potpisati povelju. Na tragu naše suradnje s Poljacima, mi smo formalno sazvali vijeće da donesemo odluku, da imamo čistu situaciju, da se i s budućim našim gradovima prijateljima potpiše povelja, rekao je županjski gradonačelnik Davor Miličević.

Riječ je o dvjema Općinama – Dolni Benešov iz Češke i Horna Suča iz Slovačke Republike. Što će suradnja konkretno donijeti, kaže županjski gradonačelnik, danas je teško znati. Prijatelji iz Češke i Slovačke Republike stižu u Županju, a u petak, kada je predviđeno potpisivanje povelja, sudjelovat će i u programu Šokačkog sijela koje tako ove godine dobiva još naglašeniji međunarodni karakter. U nadolazećem razdoblju, napominje županjski gradonačelnik, Grad Županja će morati iznaći veća financijska sredstva za kulturna događanja.

– Nismo ni prije skrštenih ruku sjedili, ali sve su to procesi. Drago mi je da smo, recimo, u nedjelju imali 150 jahača na pokladnom jahanju. To nije nastalo tek tako, to je isto proces. Došli smo do broja koji je, smatram, najveći u Hrvatskoj, zaključio je županjski gradonačelnik.

Suradnja Grada Županje s općinama iz Češke i Slovačke, nakon potpisa povelje bit će usmjerena na razmjenu iskustava i najboljih praksi, kao i delegiranje suradnika u pripremi strateških i drugih dokumenata, te rješavanju problema, ali i drugim međusobnim okolnostima od obostranog interesa.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime