4 C
Vinkovci
Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Prihvaćeno izvješće o radu župana u 2017. godini

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održana redovna sjednica Županijske skupštine, a najviše komentara i replika vijećnici su imali na prvu, a ujedno i najvažniju točku dnevnog reda – izvješće o radu župana u 2017. godini. “Ja sam zadovoljan s aktivnostima i onim što je učinjeno u suradnji sa suradnicima, zamjenicima, županijskim odjelima i razvojnim agencijama.Ako kažemo da je milijardu i 600 milijuna kuna pripremljenih i projekata u realizaciji, od čega je milijarda i 200 milijun kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, to je dokaz i pokaz da smo učinili puno toga da sve eksplodira u realizaciji tih projekata, bio je slikovit župan Galić. Ono što jeste eksplodiralo su nezaposlenost, iseljavanje i uhljebljivanje – tako bi se mogli rezimirati komentari oporbenih vijećnika.

Raspravljalo se kasnije i o stanju u drvnom sektoru, a loptica krivice letjela je s “desne” na “lijevu” stranu i obrnuto. U svakom slučaju, kako su i najavili, Klubovi vijećnika Živog zida, SDP-a i nezavisnih vijećnika Tomislava Panenića nisu podržali izvješće o radu župana. Ono je na koncu usvojeno s 24 glasa za, 11 protiv i dva suzdržana.

U nastavku sjednice, jedna od tema bila je i financiranje prijevoza studenata s područja Vukovarsko-srijemske županije. “Svrha i cilj te odluke je motivirati i pomoći studentima koji studiraju izvan naše županije. Svima je poznato i jasno da je prijevoz jedan od velikih problema s kojima se susreću naši studenti, odnosno njihovi roditelji” – izložio je prijedlog vijećnik Duško Simić. Pojasnio je također da su tražili i broj studenata s područja VSŽ, no dobili su odgovor da taj broj nije poznat te da bi se stoga išlo na javni poziv studentima. No, prijedlog nije usvojen, s obzirom da je protiv bio 21 vijećnik, a kako se moglo čuti, zamjerka je da predlagatelj nije iznio jasne kriterije. No, predloženo je da se s jednicima lokalne samouprave napravi analiza troškova. “To treba cjelokupno izanalizirati, kroz cijelu godinu, tako da o tome možemo razgovarati tek za idući proračun pa vidjeti je li bolje sufinancirati prijevoz ili stanarine, ili nešto treće” rekao je na ovu temu župan Galić.

Analiza stanja sustava civilne zaštite u 2017. godini i plan razvoja za 2018. također je bila jedna od tema ove sjednice. Županijski stožer još se prošle godine usmjerio na provedbu sufinanciranih projekata, čime su si osigurali opremu koja je nedstojala, istaknuto je. Ostale točke dnevnog reda ove sjednice odnosile su se dijelom na proceduralne i odluke tehničke prirode, a podržani su i prijedlozi odluka o kriterijima i načinu financiranja: decentraliziranih funkcija za zdravstvene ustanove i domove zdravlja te materijalnih i financijskih rashoda centara za socijalnu skrb i troškova ogrijeva korisnicima. Prihvaćen je i prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime