23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Prijavljeno čak 15 zanimljivih projekata iz Vukovarsko-srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kontinentalni turizam posljednjih nekoliko godina doživljava vrlo dinamičan rast i razvoj, a posebno je zapažen razvoj ruralnoga turizma i to u svim dijelovima naše zemlje. 

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, koja ove godine obilježava uspješnih 25 godina djelovanja, na čelu s predsjednicom Udruge Dijanom Katicom, prati ovaj sektor od samih početaka. Vrlo je impresivno vidjeti da se današnji broj OPG-a, seoskih gospodarstava, kuća za odmor i ostalih kategorija u ruralnom turizmu može brojati u tisućama. Još je važnija činjenica da strani i domaći posjetitelji sve više traže upravo ovakva mjesta za odmor, daleko od gužve, autentična, koja čuvaju tradicionalne vrijednosti i promiču obiteljske kvalitete. 

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, pokazuje i broj od oko 130 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, članova Iter Vitisa, a po prvi puta se pridružuju i prijavitelji iz Bosne i Hercegovine. Završna dodjela nagrada održat će se 28. veljače u  opatijskom hotelu Royal.

Budući da se pozivu odazvala većina hrvatskih županija, s iznimno kvalitetnim projektima, pred komisijom neće biti jednostavan zadatak. Komisija projekta Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je u dvodnevnom obilasku Vukovarsko-srijemske županije posjetila i evaluirala čak 15 sjajnih projekata. 

Među prijavljenim kandidatima je i Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županija s tri vrlo atraktivna projekta: Standardizacija ključnih turističkih proizvoda Vukovarsko – srijemske županije – Doživljaj Srijema i Slavonije, zatim s projektom Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu te s projektom Pješačko – planinarske staze na području Fruške gore.
Turistička zajednica grada Županje prijavila je projekt Šokačko sijelo, Udruga za promicanje i očuvanje šokačke baštine “Šokadija Babina Greda” projekt Stanarski susreti, dok je Mirjana Maras predstavila projekt Ruralna kuća za odmor kategorizacije četiri sunca i kvalitete Q. U konkurenciji su i Podrum Marija s projektom Razvoj prezentacije vlastitih proizvoda i tržišnih niša, Paintball Park WARZONE Nuštar s projektom Tvornica zdravih emocija, zatim Komunalno društvo Rokovci-Andrijaševci s projektom Adrenalinski park Andrijaševci, dok Centar za promociju poljoprivrede i ruralnog razvoja “Slavonska kuća” predstavlja Centar Slavonska kuća.

Kuća za odmor “Šokačka lady” projekt je koji predstavlja autentičnu baštinu kraja, a nagradi se nadaju i Valentinijan s projektom Craft bar Valens, Braniteljska zadruga Medene ruke s projektom Medena Hrvatska, KopEx s projektom Kopićland te OPG Ivan Knežević s projektom Muzej pčelarstva!

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime