-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Pripajanje vodovoda Županja, Drenovci i Gunja do srpnja Vinkovačkom vodovodu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji d.o.o. (VVK) održan je sastanak čelnika te tvrtke i čelnika Komunalca Županja d.o.o., Drenovačkog vodovoda d.o.o. i Komunalnog trgovačkog društva Gunja d.o.o., a vezano uz pripajanje ovih triju komunalnih poduzeća VVK.

Naime, Vlada RH je prošle godine donijela Uredbu o uslužnim područjima kojom je predviđeno okrupnjavanje vodnokomunalnog sektora odnosno spajanje vodovoda. Umjesto dosadašnjih 200-tinjak vodovodnih tvrtku, Uredba je predvidjela 43 uslužna područja pri čemu je osnovni kriterij bio isporuka minimalno 2 milijuna kubika vode godišnje.

Za Vukovarsko-srijemsku županiju predviđena su dva uslužna područja, jedno gdje je društvo preuzimatelj Vodovod grada Vukovara d.o.o. i drugo gdje je društvo preuzimatelj VVK, a obuhvaća gradove Otok, Vinkovci i Županja te općine Andrijaševci, Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Štitar, Tordinci, Tovarnik, Vođinci.

Uredbom je također propisano da je rok za pripajanje srpanj ove godine, te je na prvom sastanku održanom u srijedu, 16. veljače, dogovoren plan aktivnosti u sljedećem razdoblju odnosno koraci koje je potrebno poduzeti kako bi se obavilo pripajanje.

„Provest ćemo pripajanje sukladno donesenoj Uredbi i to na način da bude što lakše i jednostavnije upravljati ovako velikim sustavom te da se usluge budu što dostupnije našim korisnicima. Zbog toga će Komunalac Županja postati poslovnica VVK i bit će zadužena za područje Cvelferije odnosno općine Vrbanja, Drenovci i Gunja, kako korisnici iz tih naselja ne bi morali dolaziti u Vinkovce već bi sve usluge vezane uz vodoopskrbu i odvodnju mogli dobiti u Županji“, kaže direktor VVK Ivan Rimac.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime