1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Pripremni kamp mlade Jiu-jitsu reprezentacije Hrvatske završava danas

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Jiu-jitsu klub Vinkovačke rode su u suradnji s Hrvatskim jiu jitsu savezom uspjeli su okupiti najbolje hrvatske reprezentativce u Gradu na Bosutu. Po prvi puta na jednome mjestu se okupila mlada jiu-jitsu reprezentacija Hrvatske. Ta čast pripala je Vinkovcima koji uvijek svesrdno podržavaju rad sportskih kolektiva.
„Vinkovci su grad sporta, koliko Vinkovčani vole sport, možemo svjedočiti ovdje u Rodinom gnijezdu. Jer je prvi put u povijesti Hrvatske osnovan kamp za pripreme mladih reprezentativaca Hrvatske. Ovdje će svi najbolji borci u jiu jitsu imati priliku taktički usavršiti svoje vještine, kako bi bili što spremniji za predstojeće Europsko natjecanje. Velika promidžba za Vinkovce, velika promidžba za vinkovački sport. Ponosni smo što imamo jedan takav proaktivan klub jer moram napomenuti da smo prije četiri mjeseca isto imali prvo međunarodno natjecanje u jiu jitsu koje je bilo jako lijepo popraćeno, dvorana je bila puna. Mogu im samo poželjeti puno sreće i uspjeha u daljnjem radu”, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Napominjemo, Europsko prvenstvo će se održati u francuskom gradu Verquinu od 9. do 11. ožujka. A do tada će reprezentativcima biti omogućene razne aktivnosti, kako bi se što kvalitetnije pripremili za predstojeće natjecanje.
„Uspjeli smo okupiti kod nas u Vinkovcima, 30-ak najboljih hrvatskih vježbača koji se pripremaju za predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskom Verquinu. Predstavnici su ovdje iz čak osam klubova. Pripreme teku odlično, počeli smo u utorak. Program je takav da imamo treninge dva puta dnevno. Odslušali smo i par predavanja u međuvremenu. Mislim da su svi zadovoljni i ja kao trener sam prezadovoljan”, izjavio je Miro Erkapić, glavni trener u BJJ klubu Vinkovačke rode.

Očekuju se jako dobri rezultati, prvenstveno od dva domaća reprezentativca, a to su: Zvonimir Vid Lasić i Domagoj Begonja.
„Zato će nam pomoći i AJP turnir u Sarajevu, dakle sutra kada završimo kamp sa zadnjim jutarnjim treningom, vodim ih na kontrolni turnir u Sarajevo. Gdje ćemo još malo poštimati neke detalje i vjerujem da ćemo u ožujku u Francuskoj napraviti veliki rezultat”, dodao je Erkapić.

Vinkovački reprezentativac je zadovoljan odrađenim kampom, te naveo svoja očekivanja od predstojećih natjecanja.
„Ovaj kamp mi je jako puno pomogao oko vizije, toga što ću raditi na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Mislim da sam puno stvari popravio ovdje u ovom kampu, nego što sam prije znao”, rekao je Domagoj Begonja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime