27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

PriznanjaVSŽ zaslužnim udrugama i pojedincima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u okviru obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije zaslužnim pojedincima, udrugama, ustanovama i tvrtkama uručene su nagrade i prigodne povelje VSŽ.

Jedna od nagrada pripala je Dragi Žagaru, redovitom profesoru na Fakultetu eletrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, inače rođenom Otočaninu koji je nagrađen za iznimna postignuća u području znanosti i obrazovanja i koji je zahvalio u ime svih nagrađenih.Za doprinos razvitku gospodarstva VSŽ dodijeljene su dvije nagrade. Jedna je pripala Grad-exportu, već godinama respektabilnom gospodarskom subjektu, odavno ne samo lokalnog, nego i međunarodnog predznaka. Nije ovo prva nagrada Grad-exportu, ali svakako godi. Nagradu za doprinos razvitku gospodarstva u najistočnijoj hrvatskoj županiji za aktualnu godinu dobio je vukovarski Pekarsko-trgovačko-ugostiteljski obrt Stjepanović. Iz Vrbanje je po svoju nagradu u Ilok stigao Ivan Ćosić Bukvin. Zaslužio ju je zbog doprinosa i postignuća u području povijesti i kulture od 80-ih godina prošloga stoljeća pa sve do današnjih dana.

Nagrada za životno djelo uručena je Antunu Turdi, negdašnjem vratarskom asu i kapetanu vinkovačkog Dinama, kasnije i dugogogodišnjem nogometnom pedagogu kroz čiju su trenersku radionicu prošle brojne generacije vinkovačkih nogometaša.

Dodijeljene su ovom prigodom i povelje županije, a zasluženo su ih primili: Antun Ivanković, Ivan Petrinović, Vlasta Vučevac, Jure Strinić, Lovačka udruga Vepar Strošinci, vinkovačka tvrtka Dilj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar te Matica udruga umirovljenika VSŽ.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime