21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Problem s pitkom vodom u Komletincima rješava se bušenjem još jednog zdenca u Otoku

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

 

O problemu s koncentracijom arsena u vodi na području Komletinaca danas se razgovaralo u Palači Srijem u Vukovaru. Održan je radni sastanak župana Bože Galića s ministrom zaštite okoliša i energetike Slavenom Dobrovićem, a sudjelovalo i direktor Hrvatskih voda, kao i vinkovačkog Vodovoda Dražen Milinković. Naime, potpisan je ugovor kojim se jamči bušenje još jednog zdenca u Otoku.

– Bit će još jedan zdenac u Otoku koji će uz ovaj cjevovod koji sad radimo Otok-Komletinci uspjet izdržat tu količinu vode koja će biti povećana u ljetnoj potrošnji, a očekujemo do kraja godine da će biti završeni spoj Privlaka, Otok, Komletinci – izjavio je predsjednik Uprave VVK Dražen Milinković.

Na alternativno rješenje – privremenog cjevovoda iz Otoka prema Komletincima, stanovnici Komletinaca moraju pričekati još 20-ak dana, a ministar Dobrović, obećao je da će se u godinu dana riješiti problem s nastavkom izgradnje Regionalnog vodovoda Istočne Slavonije.

– Rješenje je tu. Građevinska dozvola postoji, cijena je 15 milijuna kuna, trebaju se spojiti Slakovci sa Otokom i rješenje je konačno – zaključio je vukovarsko srijemski župan Božo Galić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime