3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Pročelnik ureda župana Dikonić posjetio obitelj iz Ukrajine koja je došla u našu županiju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pročelnik Ureda župana Vukovarsko -srijemske županije Marko Dikonić, u pratnji načelnika Stožera civilne zaštite Mate Matića i voditelja Službe civilne zaštite Vukovar Stjepana Draganića, te predstavnika Crvenog križa, posjetio je danas obitelj koja je tijekom jučerašnjeg dana iz Ukrajine stigla na područje naše županije.

Obitelji je djelatnik Crvenog križa pomogao da ispuni dokumente koji su im potrebni da bi u Hrvatskoj mogli ostvariti svoja prava dok su im iz Ureda župana uručeni paketi s osnovnim higijenskim potrepštinama, slatkišima za djecu, te hranom.

Inače, riječ je o obitelji koja je u Hrvatsku stigla iz okolice grada Ivano -Frankivska, u kojem su Rusi nedavno raketirali aerodrom, a ovdje ih je dočekala sestra koja u našoj županiji s obitelji živi već više od 10 godina.

Sigurnost u Hrvatskoj potražili su djed, baka, te majka s dvoje malodobne djece, dok se otac, koji je obitelj doveo do granice, vratio kući kako bi se priključio ukrajinskim braniteljima.
– Obitelj smo upoznali sa svim pravima koja u Hrvatskoj mogu ostvariti, te im, koliko je to u ovom trenutku moguće, pružili utjehu i moralnu potporu – rekao je pročelnik Dikonić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime