-1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Proglašeni najbolji u vukovarskom sportu u 2019. godini

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Zajednica sportskih udruga Grada Vukovara donijela je odluku o poglašenju najboljih u sportu, a sukladno tome održano je i svečano uručenje nagrada i priznanja. U gradskoj vijećnici sportske uzvanike su dočekali zamjenici gradonačelnika Ivana Penave – Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, kao i predsjednik te tajnik zajednice sportskih udruga Ivan Polhert i Tonko Sabljić. Najbolji sportaš, najbolja sportašica, perpsektivni sportaš, perspektivna sportašica i najbolja momčad Grada Vukovara. Pet je kategorija u kojima su uručena priznanja za sportska postignuća u 2019. godini na koja Vukovarci moraju biti ponosni.

Moram reći da mi je drago vidjeti talentirane i mlade sportaše na okupu. Vi znate da Grad itekako ima razumijevanja za sve potrebe, ali i uspjehe. Želim čestitati svima vama koji ste si dali truda u protekloj godini, naravno i vašim trenerima, riječi su kojima je svečano proglašenje započela zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić.

2019. godina bila je za pamćenje Ani Crnjac, članici Kluba dizača utega Vukovar koja je u proteklih pet godina višestruka prvakinja Hrvatske, a u 2019. godini je12 puta pomicala državne rekorde. Kao dio Hrvatske reprezentacije osvojila 3 zlata na Mediteranskom kupu u San Marinu. Dovoljno za epitet najbolje sportašice grada Vukovara. Najbolji sportaš grada Vukovara u 2019. godini je karatist Ivan Draganić, nositelj crnog pojasa, drugi s prvenstva Balkana i sedmi sa svjetskog prvenstva. Josipa Zovko, šahistica, dobitnica je nagrade perspektivna sportašica, dok je perspektivnim sportašem proglašen Nikola Todorović iz Kluba dizača utega Vukovar. Naslov najboljeg kolektiva u 2019. godini ponio je ženski odbojkaški klub Enna Vukovar.

– To nam je samo još jedna potvrda da kvalitetno i dobro radimo kroz cijelu godinu, sa svim dobnim kategorijama i u svim ligama. Naravno, ovaj rezultat je prvenstveno rezultat prve ekipe seniorki jer smo ostvarili u 2019. godini zapažene rezultate. Nemamo nekakav definiran i realan cilj, u biti nismo ga stavile pred igračice. Mislimo da bi to trebalo samo doći, da bi djevojke trebale shvatiti da je bolji rezultat njihov ulog za budućnost, da mogu više postići, tako da svaki korak naprijed u odnosu na godinu ranije je veliki, rekla je predsjednica i igračica ŽOK ENNA Vukovar Marijeta Majer.

Pobjednik svake kategorije, osim plaketom, darovan je i sportskom opremom u protuvrijednosti od tri tisuće kuna, što će svakako pomoći u jačanju konkurencije za proglašenje najboljih u vukovarskom sportu za 2020. godinu.

Posebna kategorija bila je ona za primjeren rad i postignute rezultate. Dobitnik je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica. Za svakog od nagrađenih, ali i one koji nisu bili u užoj konkurenciji, Grad Vukovar brine i na godišnjoj razini kroz javni poziv za sufinanciranje sportskih udruga i klubova osigurava nešto više od pet milijuna kuna. U suradnji sa Svjetskim atletskim savezom uložena su znatna financijska sredstva u atletsku stazu, a krajem ove godine trebaju krenuti, zahvaljujući i EU fondovima, radovi na novom atletskom stadionu u centru grada Vukovara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime