17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Proglašeni najčitatelji u vinkovačkoj Knjižnici za 2023. godinu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Knjižnici od prvog dana u novoj zgradi bilježe sjajne rezultate, tako su u prva četiri mjeseca upisali rekordnih 63.856 posjeta, dok je broj članova porastao na 8.497. Nedavno je premašen i preporučeni postotak učlanjenog stanovništva prema knjižničnom standardu. Standard preporučuje 18%, a mi u Vinkovcima imamo nešto više od 22% učlanjenosti.

Na početku godine u novim prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, proglašeni su najčitatelji za 2023.godinu.

U kategoriji čitateljske nade nagrađena Lota Prlac, najbolji u kategoriji učenik osnovne škole u prošloj godini bio je Matija Vorgić, najčitatelj u konkureciji srednje škole proglašen je Ivan Galović. Matea Cvitković dobila je nagradu u kategoriji mladih, a najčitateljica u kategoriji odraslih u 2023. godini, s pročitanih skoro 200 naslova, proglašena je Jasna Talan. U kategoriji djece u Bibliobusu nagradu je dobio Luka Vrtarić, a najbolja odrasla osoba u prošloj godini u Bibliobusu bila je Darija Šišić.

Nagrade najboljima uručio je među ostalima i  Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik koji je između ostaloga rekao:

”Pred nama je poticajno razdoblje jer kad vidimo Lotu, Matiju i ostale kako čitaju i u kojem smjeru idu, onda možemo reći kako je ovaj projekt uspio. Neka bude što više Lota i Matija koji će provoditi svoje vrijeme u knjižnici.Došli smo govoriti o slovima, riječima i knjigama, a na kraju završili na brojkama. Kada čujete da je netko pročitao skoro 200 naslova, možete samo reći svaka čast i čestitati. Važno je da u svim kategorijama imamo ljude koji mogu poslužiti svojim vršnjacima kao uzor.”, rekao je Bosančić.

Vedrana Lugić, ravnateljica Knjižnice  ističe kako se nada da će svi nagrađeni ostati dio naše knjižnice i u budućnosti te da svi korisnici neće samo boraviti u njoj čitajući nego i zabavljajući se i provodeći svoje slobodno vrijeme.

-”Sve to skupa čini ovaj prostor onakav kakav smo i željeli, a željeli smo da bude dnevni boravak grada i na tome smo uspjeli”, rekla je Lugić.

U glazbenom dijelu svečane dodjele nagrada nastupile su učenice i učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

 

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime