20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Projekt „Dunav nas spaja“ u središtu sastanka zamjenika župana VSŽ s predstavnicima AP Vojvodine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru održan je sastanak izaslanstva Autonomne Pokrajine Vojvodine s predstavnicima Vukovarsko – srijemske županije, s ciljem poboljšanja trenutnih, ali i suradnje na svim budućim projektima.

Teme razgovora bile su vezane uz projekte prekogranične suradnje u novom programskom razdoblju 2021.-2027. „Danas su s nama predstavnici Pokrajinskog tajništva za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Vlade AP Vojvodine, ali i Pokrajinskog tajništva za međuregionalnu suradnju. Naš današnji cilj je vidjeti što je moguće učiniti u nadolazećem razdoblju prije raspisivanja javnog poziva iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija. Želimo vidjeti što smo do sada uspjeli međusobno dogovoriti kroz rad naše Razvojne agencije Vukovarsko – srijemske županije i tijela AP Vojvodine“, rekao je zamjenik župana Srđan Jeremić dodavši kako su kroz dijalog već određeni konkretni projektni programi na koje danas žele staviti naglasak. Od posebnog je značaja projekt „Dunav nas spaja“, s ciljem povezivanja nacionalnih manjina naše županije, s onima s područja AP Vojvodine. „Želja nam je da nacionalne manjine obje države budu pravi most suradnje i povezivanja Republike Hrvatske i Republike Srbije“, istaknuo je zamjenik Jeremić rekavši kako je odobrenje navedenog projekta od iznimne važnosti za nacionalne manjine jer će im dobivena financijska sredstva olakšati provođenje daljnjih aktivnosti i omogućiti im realizaciju velikog broja programa i projekata s ciljem očuvanja kulturne baštine i tradicije.

„Današnji inicijalni dogovor važan je korak u realizaciji projekta „Dunav nas spaja“, koji je zanimljiv iz više pogleda. Prvenstveno jer u sebi ima dio vezan uz promociju i fokusiranje na podunavske regije, što potvrđuje i sam naziv. S druge strane, imali smo pozitivna iskustva vezana uz provedbu projekata IPA prekogranične suradnje, tako da ne sumnjam da će ishod i ovog projekta biti pozitivan“, napomenuo je podtajnik u Pokrajinskom tajništvu za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Stanislav Radulović, a veliku pomoć pružit će mu i pomoćnik pokrajinskog tajnika za kulturu zadužen za suradnju s Crkvama i vjerskim zajednicama Miroslav Ilić koji je osobno bio uključen u slične projekte i stekao ogromno iskustvo u realizaciji projektnih aktivnosti.

„Tendencija je nacionalnim manjinama pomoći u njihovim aktivnostima koje provode, radit će se na promociji i raznim manifestacijama. Kada budemo vidjeli prave uvjete natječaja, projekt ćemo prilagoditi formatu da se kao takav može prijaviti i realizirati. Mogu reći da Vukovarsko – srijemska županija još od 2009. uspješno surađuje s AP Vojvodinom i Fondom „Europski poslovi“, stvarno imamo dobru, korektnu i prijateljsku suradnju“, o sastanku je izvijestila ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko – srijemske županije Zrinka Čobanković uz najavu projekata iz područja zdravstva, socijalne skrbi, kulture i turizma.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime