15 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Projekt EMBER bliži se kraju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Unaprijediti vještine i postupke članova snaga za zaštitu i spašavanja sustava civilne zaštite, pojačati regionalnu suradnju između Hrvatske i Srbije; zadaci su to prekograničnog projekta EMBER vrijednog 7.000.000 kuna i financiranog iz IPA programa od čega 4.300.000 kuna otpada na hrvatski dio koji je došao do gotovo samog kraja. Rezultati projekta, koji se provodi godinu dana, već su itekako vidljivi.

– Nabavili smo osam novih vozila koje smo podijelili operativnim snagama. Dakle, Crvenom križu, GSS-u, roniocima u našoj županiji… Potom smo nabavljali šatorsku opremu, budući da nismo imali svoju opremu za nužno zbrinjavanje stanovništva – naglašava Zdenko Lovrić, pročelnik PU DUZS Vukovar.

Pristigla je i nova komunikacijska oprema, jedna od najsuvremenijih na području Hrvatske, mnogo sigurnija od mobilnih mreža koje u nepogodnim vremenskim situacijama nerijetko zakažu. Tijekom projekta provodila se i edukacija članova sustava civilne zaštite, itekako korisna, rekao je ovom prilikom Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, te dodao:

– Uz dobivenu opremu, naravno, bitna je i edukacija ljudi, da njihova osposobljenost bude na visokoj razini. Jer, ako dobijete neku opremu koja je najkvalitetnija na tržištu sasvim sigurno morate imati i osobe koje mogu rukovati s njom.

Nakon danas odrađene predzadnje točke po planu projektnog programa, a riječ je o Stožerno-zapovjednoj vježbi sustava civilne zaštite, preostala je još samo listopadska pokazna vježba na rijeci Dunav čime će projekt EMBER biti priveden kraju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime