20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Projekt modernizacije javne rasvjete u Sotinu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tek nešto manje od 480 tisuća kuna vrijednost je danas potpisanog Ugovora o nabavi robe koji se odnosi na modernizaciju javne rasvjete u vukovarskom prigradskom naselju Sotin. Ugovor su potpisali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predstavnik vinkovačke tvrtke Polion, izvođača radova, Igor Gali.

Jedan od ciljeva ovog višestruko korisnog projekta je poboljšanje energetske učinkovitost javne rasvjete u Sotinu što će donijeti smanjenje svjetlosnog onečišćenja i potrošnje električne energije, a ujedno i povećanje sigurnosti prometa na državnoj cesti D2.

Slovom potpisanog ugovora izvođač radova demontirat će 150-ak postojećih neučinkovitih svjetiljki i njihovih lukova te na postojeće stupove postaviti 188 novih rasvjetnih tijela čime će biti modernizirano točno 8.885 metara javne rasvjete u naselju Sotin.

– Projekt je u minimalno 70-postotnom iznosu sufinanciran od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Zašto kažem minimalno? Zato što smo u razgovorima da se taj postotak još i podigne – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Umjesto zaključka još samo informacija o tome da se dovršetak radova u sotinskom projektu očekuje u roku dva mjeseca nakon uvođenja izvođača u posao.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime