22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

Projekt STEM u vukovarskim osnovnim školama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

STEM revolucija je kurikulum temeljen na ideji obrazovanja učenika u četiri specifične discipline – znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika. U Hrvatskoj se intenzivno radi na tome i kroz primjer Hrvatske lige robotičara, uključenih 360 škola sa 1800 robota, ali i više od 20 tisuća mikrobitova. S tom tehnologijom, trebali bi se susreti i vukovarski učenici šestih razreda.

– Mi smo vrlo aktivni u STEM – edukaciji u Hrvatskoj, naročito smo aktivni u Slavoniji i to u istočnoj Slavoniji i pogotovo u Vukovaru i okolici. U našu STEM revoluciju uključile su se sve osnovne škole iz Vukovara, naravno to je sistemska stvar o kojoj treba pričati s gradom i gradonačelnikom, tako da nam je izuzetno drago da grad gleda u budućnost – istaknuo je Nenad Bakić, posebni savjetnik predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

Cilj je ovakvog kurikuluma zaustaviti ovdašnju djecu u namjeri odlaska.

– Naravno da ćemo ići na to da ponudimo najmlađima Vukovarcima osnovne škole jedan koristan alat kako bi mogli unaprijediti svoja znanja i biti danas sutra konkurentni u svijetu u kojem žive – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Kako bi se u sve hrvatske škole pokrenula STEM revolucijom potrebno je i educirati profesore, u čemu se intenzivno djeluje. No uz edukaciju, treba i informatička oprema, koja danas u 21. stoljeću ne bi smjela predstavljati problem.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime