7 C
Vinkovci
Petak, 24 rujna, 2021

Projekt Virtualni Domovinski rat: Premijerno prikazana akcija Borovo Selo

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom obilježavanja 27. obljetnice pogibije 12 redarstvenika održano je svečano predstavljanje projekta “Virtualni Domovinski rat – akcija Borovo selo”, autora Emila Miškovića.

Virtualni Domovinski rat je interaktivni multimedijalni projekt vizualizacije akcija, operacija, lokacija i svih ostalih elemenata vezanih za Domovinski rat. Premijerno prikazana prva epizoda projekta je akcija Borovo Selo, a cilj projekta je, između ostaloga, pokazati na dokumentaran način, što je Domovinski rat u svojim počecima bio.

”U svojim, ja bih rekao onim doslovce počecima kada smo bili u trapericama, do današanje vojske koja je u principu narasla iz male ludo hrabre zajednice ljudi koji su krenuli u obranu Republike Hrvatske. U akciji Borovo Selo razgovarali smo sa specijalcima koji su bili u onih 60 koji su ušli u Borovo Selo, a to nam garantira apsolutnu točno onoga što pokazujemo, iz razloga što ne želimo interpretirati, nego želimo pokazati činjenice kakve su bile”, rekao je Emil Mišković, autor projekta.

Projekt je zamišljen da bude i nastavno pomagalo, jer kako tvrdi autor, na tržištu takvog nema. Sljedeća epizoda na kojoj se već radi jest početak borbe za slobodu – akcija Plitvice, a koja bi trebala biti predstavljena sljedeće godine, na 28. obljetnicu.

”Radimo prvo te tri akcije, Pakrac, Borovo Selo i Plitvice, jer su to prvi sukobi koji su odredili smjer onoga što je kasnije postao Domovinski rat”, zaključio je Mišković.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime