5 C
Vinkovci
Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Projekti vrijednosti 4,5 milijuna kuna u klupe vratili gradske vijećnike Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Zbog davanja reciklažnog dvorišta na upravljanje gradskoj tvrtki Komunalac i davanja suglasnosti za provedbu ulaganja u sanaciju pješačkih staza u prigradskom naselju Lipovača, novu konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Vukovara nije se moglo čekati. Sredstva za ova dva navedena projekta dolaze iz Europske unije. Njihova vrijednost je 4 i pol milijuna kuna.
– Mi se u gradu trudimo povući što više sredstava iz Eu fondova za infrastrukturu i gospodarstvo. Ukazala nam se prilika povući 4 i pol milijuna kuna za ova dva projekta. Sjednica se održava kako bi se javili na te natječaje – rekao je predsjednik GV Vukovara Igor Gavrić.
Izgradnja još jednog reciklažnog dvorišta u gradu Vukovaru, osim onog u Petrovačkoj doli, iznosi 2,5 milijuna kuna. – Drugo reciklažno dvorište nalazilo bi se u gospodarskoj zoni u Vukovaru, površine 1500 kvadratnih metara. U 80% slučajeva se reciklažno dvorište mora graditi u gospodarskoj zoni, a budući da je grad vlasnik parcele, to je i logično – istaknuo je Goran Martinović, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.
Osim reciklažnog dvorišta, grad Vukovar se prijavljuje na mjeru 7.4.1. koju je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Grad ima priliku kandidirati sanacije ulice Svete Ane na Lipovači u vrijednosti dva milijuna kuna. Natječaj traje do 15.svibnja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime