21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Projektima do kvalitetnije demografske slike Županje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Županji je boravila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. Susrela se sa županjskim gradonačelnikom Davorom Miličevićem s kojim je razgovarala na temu demografske slike grada na Savi, ali i o važnim ulaganjima u Dječji vrtić i Centar za socijalnu skrb Županja.

– Radi se o konkretno dva projetka, jedan je iz Eu fondova, a riječ je o uređenju našeg Centra za socijalnu skrb, drugi je projekt pak Dječji vrtić na Šećerani sufinanciran sredstavima ministarstva – rekao je županjski gradonačelnik Davor Miličević.

– Motiv mog dolaska je otvorenje jednog renoviranog dijela Centra za socijalnu skrb grada Županje. Centar je pod nadležnosti ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – istaknula je ministrica Nada Murganić.

Slijedom niza događaja nasilja u obitelji u Hrvatskoj, ministrica Murganić ovom je prilikom najavila brojne izmjene Zakona koji bi trebali zaštiti žrtvu, a kazniti počinitelja nasilja. Zajedničkom sinergijom treba doći do promjene sustava u kojemu će važiti nulta stopa tolerancije na nasilje. Sve polazi od lokalne zajednice koja ulaganjima u demografiju , zasigurno može umanjiti negativne statistike. Županja, kaže gradonačelnik Miličević ulaže u mladost grada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime