20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Projektom ”Pjesma za sve mlade” mladim Županjcima otvorene nove mogućnosti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kreativni i socijalni razvoj mladih od 15 do 25 godina, cilj je novog projekta nazvanog ”Pjesma za sve mlade”, vrijednog gotovo pola milijuna kuna, kojeg je Gradsko društvo Crvenog križa Županja potpisalo s Ministarstvom kulture. U nizu projekata koje provode trenutno, njih još 16, ovaj je projekt ugovoren unutar natječaja Umjetnost i kultura za mlade, iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020., te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ideja o prijavi došla je kroz rad u Cjelodnevnom boravku za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjima.

”Ideja je došla iz njihovih potreba za nečim većim, za boljim mogućnostima. Nažalost, naše mogućnosti su ograničene, a ograničene su i mogućnosti naše lokalne zajednice, prvenstveno smo krenuli od potreba mladih osoba s invaliditetom, a onda smo projekt proširili. Cilj nam je izvući ih iz nekakvog statusa pasivnih članova društva, koje svoje aktivnosti uglavnom provode u svojim kućama”, poručila je Jelena Bjelić Raonić, voditeljica projekta.

Projekt će uključiti 50 mladih osoba u nepovoljnom položaju i 30 iz opće populacije, u atraktivne aktivnosti koje se tiču umjetnosti i kulture što bi za posljedicu trebalo imati bolje samopouzdanje, integraciju u društvu i unaprjeđenje osobnog razvoja. I to sve kroz 158 radionica u 18 mjeseci, koliko je previđeno trajanje.

Potezi kistom, nove ispisane note, napisane pjesme, samo je dio zadanog ovim projektom, a da to tako i bude pomoći će partnerska organizacija Kazalište Mrak teatar Županja, s kojim samo nastavljaju prethodnu suradnju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime