21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Promocija polaznika vojnih škola ponovno u Vukovaru, svečani program 23. i 24. lipnja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara, održana je medijska konferencija povodom održavanja svečane promocije polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman. Sukladno obećanju koje je ministar obrane Damir Krstičević dao u veljači u Vukovaru, središnja svečana promocija polaznika vojnih škola ponovno će se, nakon godina pauze, održavati u gradu na Dunavu, ove godine upravo u povodu Dan državnosti. “Riječ je o svečanosti čiji smo bili domoaćini u razdoblju od 2004. do 2012. godine, nakon čega je promocija odlukom tadašnje vladajuće garniture prebačena u Zagreb. Ove godine promocija se vraća u Vukovar i to nam, naravno, pričinjava veliko zadovoljstvo” rekao je na konferenciji vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Program će se odvijati kroz dva dana, najavio je zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “dr. Franjo Tuđman” general-pukovnik Slavko Barić. “Program kreće u petak ujutro, kad će delegacije ministarstava i Glavnog stožera OSRH položiti vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i na Ovčari. Nakon toga od 9 do 21 sat na pakriralištu kod Trga Republike Hrvatske bit će izložba opreme i naoružanja hrvatske vojske, što će moći pogledati svi zainteresirani građani. S početkom u 9 sati i 30 minuta u crkvi Svetih Filipa i Jakova bit će služena sveta misa, nakon čega slijedi svečani mimohod kroz grad i polaganje vijenca kod križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku. U 16 sati u Memorijalnom centru Domovinskog rata bit će održana generalna proba, dok u 16 sati slijedi nastup Krila oluje.”, predstavio je dio programa u petak general pukovnik Barić. Program u petak završava koncertom Simfonijskog orkestra OSRH na Trgu RH, s početkom u 20 sati. Središnji dio programa, svečana promocija 167 polaznika vojnih kola, održava se u subotu u Memorijalnom centru Domovinskog rata, s početkom u 10 sati, kad će u grad pristići i vrh države na čelu s predsjednicom RH i vrhovnom zapovjednicom OSRH Kolindom Grabar Kitarović. Taj dio svečanosti također će biti otvoren za sve zainteresirane građane. Inače, čast da dodjeli jedno od priznanja imat će i čelništvo grada domaćina, najavljeno je na konferenciji. “Po prvi puta ove godine Grad Vukovar će, sukladno odluci Gradskog vijeća, dodjeliti priznanje najboljem polazniku Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro”, pojasnio je gradonačelnik Penava.

Kruna svega bit će smještanje Inžinjerijske postrojbe Hrvatske vojske u Vukovar u listopadu, također je najavljeno. Iz grada Vukovara pozivaju sve građane da dođu u Vukovar ovog vikenda i posjete događanja u okviru svečanog programa promocije polaznika vojnih škola.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime