22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Pronađen veliki rimskodobni kameni sarkofag u Zvonarskoj ulici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Najstarije kontinuirano naseljeno naselje kao nepresušan izvor arheoloških nalazišta u svakoj svojoj ulici skriva poneku tajnu. Potencijalno veliko i značajno otkriće sada imamo u Zvonarskoj ulici, gdje je pronađen veliki rimskodobni kameni sarkofag.

“Dok su stari mletački inžinjeri konstruirali i ziđali danas čuvene Venecijanske viseće mostove, još stariji rimskodobni majstori ziđali su danas čuvene Vinkovačke viseće grobove, pogotovo u iskopima instalacija. Na žalost, iako smo ga uspjeli dokumentirati cijelog čini se da je ovaj dječji rimskodobni grob opljačkan još u antici, osim naravno ako ne dobijemo dojavu o rimskodobnom mini zombiju koji baulja gradom. Veselimo se novim grobovima u Zvonarskoj ulici, nadajmo se neopljačkanima za promjenu”, poručili su kratko iz našeg Muzeja.

Trenutno je iskopan samo bočni dio sarkofaga, dok se ostatak nalazi ispod ceste. Vađenje sarkofaga predviđeno je za ponedjeljak kada će ga naši arheolozi i otvoriti, nakon čega ćemo više znati o ovom vrijednom nalazu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime