-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Provedba projekta ”Ruksak pun kulture” u Gunji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Osnovnoj školi ”Antun i Stjepan Radić” Gunja održana je likovna radionica u sklopu programa ”Ruksak pun kulture” koju su održali Domagoj Hmura i Marija Kamber. Radionicu su pohađali učenici različitih razrednih odjela i dobi u trajanju od 120 minuta.

Likovna radionica bila je podijeljena na u dva dijela. U prvom dijelu učenici su se upoznali s drevnom japanskom tehnikom „suminagashi‚ tj. tehnikom stvaranja jedinstvenih grafika slikanjem po površini vode.

U drugom dijelu radionice, učenici su izrađivali vlastitu bilježnicu i savladali tehniku japanskog uveza s četiri točke (fukuro toji) koristeći razrađen niz koraka i vođen proces.
Japansku tehniku „sumingashi“ radili su u parovima, na način da jedna osoba oslikava površinu vode, dok druga osoba postavlja čisti papir i u trenutku kada je prva slika gotova nosi potom papir na sušenje.

Pri izradi vlastitih bilježnica, u koju su uključeni i otisci suminagashi tehnike, učenici su koristili zbir različitih komada ostataka i čistog otpadnog materijala (komadića tkanine, otpadnog papira i ambalaža, sakupljenog prirodnih materijala poput kore i grančica).
Pri završetku radionice dobili smo dvanaest različitih bilježnica koje su uvezane tehnikom japanskog uveza s četiri točke.

Radionici je nazočila i školska knjižničarka Anita Tufekčić koja je i sama napravila vlastitu bilježnicu kao i svih dvanaest učenika koji su sudjelovali u radionici.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime