21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Provedena mjera rad za opće dobro bez naknade u Općini Stari Jankovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Općina Stari Jankovci i je ove godine provela mjeru rad za opće dobro bez naknade, a koju obavljaju korisnici zajamčene minimalne naknade, odnosno korisnici socijalne pomoći.
Riječ je o mjeri koja je zakonska obveza jedinica lokalne samouprave.
Hrvatski zavod za socijalni rad Vinkovci dostavio je popis radno sposobnih i djelomično radno sposobnih korisnika zajamčene minimalne naknade koje je Općina dužna pozvati da odrade rad za opće dobro bez naknade, a pozvani korisnici dužni su se odazvati pozivu. Prema Zakonu o socijalnoj skrbi, korisnici koji se ne odazovu pozivu gube pravo na zajamčenu minimalnu naknadu kao i naknadu za troškove stanovanja.
U rad za opće dobro bez naknade pozvane su 32 radno sposobne osobe, na žalost nisu se svi odazvali pozivu, a oni koji su se odazvali radili su 8 radnih dana/64 sati u mjesecu listopadu i studenom. Sa svim korisnicima koji su se odazvali pozivu sklopljen je ugovor o radu za opće dobro, korisnici su osigurani od nezgode te osposobljeni za rad na siguran način i provođenje preventivnih mjera zaštite od požara i početno gašenje požara.
Korisnici su bili raspoređeni da rade najjednostavnije poslove i sve je prošlo u najboljem mogućem redu te je Hrvatskom zavodu za socijalni rad poslano izvješće o tome tko se odazvao pozivu na rad za opće dobro bez naknade, a tko nije. Cilj ove mjere je između ostaloga da se te osobe osjećaju korisno i da vrate društvu ono što im društvo daje. Vjerujemo da će im ovo biti poticaj i prilika da se lakše vrate na tržište rada.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime