17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Provedena operativna akcija ELA

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na graničnom prijelazu Bajakovo, jučer, 10. svibnja 2023. godine, provedena je aktivnost u okviru operativne akcije ELA.

U sklopu ovotjednog pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa koji se, sukladno smjernicama ROADPOL-a (europske mreže prometnih policija) provodi u svim zemljama članicama, na graničnom prijelazu Bajakovo je jučer, 10. svibnja 2023. godine, provedena operativna akcija ELA.

Riječ je o akciji nadzora teretnih vozila koju prometna policija provodi u suradnji s drugim nadležnim tijelima, Centrom za vozila Hrvatske(mobilna stanica za tehnički pregled vozila), Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture (Inspekcija cestovnog prometa), Hrvatske ceste te djelatnicima državnog inspektorata.

Akcija je dobila ime  po Europskom tijelu za nadzor rada (ELA-European Labour Authority), čiji predstavnici su sudjelovali u provođenju akcije.

U fokusu aktivnosti bila je provjera tehničke ispravnosti vozila, poštivanje zakonskih propisa vezanih za prijevoz opasnih tvari, pretovar robe, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostali prekršaji.

Ela je osnovana 2019. godine kako bi zemljama članicama i Europskoj komisiji pomogla u ravnomjernom provođenju socijalnih politika glede mobilnosti radnika. Sjedište organizacije nalazi se u Bratislavi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime