21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Prva veslačka regata Udruge veterana 5. gardijske brigade ”Sokolovi“

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Polagnjem vijenca, paljenjem svijeća podno Spomenika hrvatskim braniteljima, te prvom veslačkom regatom započelo je druženje Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi i HVIDRA-e Vinkovci koja je okupila oko 50-tak branitelja u organizaciji Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi.

-Temeljem projekta Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, Grada Vinkovaca i naše udruge organizirali smo regatu kroz dugogodišnje projekte psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja, resocijalizacije i rehabilitacije. Malo ćemo se družiti u sportovima, ovdje smo malo zaveslali, a najbitnije je zajedničko druženje”, istaknuo je Zoran Marunček, predsjednik Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi i predsjednik HVIDR-e Vinkovci.

Vinkovački gradnačelnik Ivan Bosančić u pratnji svojih suradnika odao je počast hrvatskim braniteljima, te između ostaloga rekao:

-”Ovo je pokazatelj svima da se društveni život može voditi na jedan drugačiji način, primjerice kroz sport. Branitelji su bili kao jedan u Domovinskom ratu, a i danas nam pokazuju zajedništvo. Samo tako će nam u gradu, državi i u ostalim sfera biti bolje. Zajedništvo nema alternativu, tako su izrađene velike stvari i veliki gradovi, kao i ideje. Branitelji su svojim zalaganjem i žrtvom, pogotovo onih kojih danas više nema među nama, stvorili našu zemlju, mir i sigurnost kako bi odgajali svoju djecu i živjeli u miru i blagostanju”, rekao je Bosančić.

Vinkovačka braniteljska regata dio je programa psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja koji se provodi uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Kako je istaknuto,  do kraja godine,  izgraditi će se  Dom branitelja, a već je izgrađen spomenik, kao zahvalnost za doprinos braniteljima tijekom Domovinskog rata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime