10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Prvašiće u OŠ Vladimira Nazora Vinkovci dočekala novoobnovljena sportska dvorana

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon dugog ljetnog odmora danas je i u vinkovačkim osnovnim školama započela nova školska godina za više od 3.000 učenika, a po prvi puta u školske je klupe sjelo i preko 300 prvašića.

Kako bi se mališani osjećali što ugodnije u novom ambijentu, u većini vinkovačkih škola pripremljen je zanimljiv zabavni program u kojem su djeca s oduševljenjem sudjelovala. Tako je bilo i u Osnovnoj školi Vladimira Nazora, gdje je učenike kojima je ovo prvi dan škole te njihove roditelje i nastavnike danas posjetio gradonačelnik Ivan Bosančić koji nije zaboravio ponijeti ni prigodne poklone za mališane.

„Ovo je uvijek lijep dan i za roditelje i za djecu te im ovim putem čestitam. Vjerujem da početak školske godine ispunjava svaku obitelj jer, iako sa sobom donosi brojne obaveze, đačko doba je definitivno najljepše doba. Želim svima da budu uspješni u počecima svoga obrazovanja, svim učenicima od 1. osnovne do 4. razreda srednje škole želim da im ova školska godina bude što uspješnija. Želja nam je da u Vinkovcima imamo što više visokoobrazovane djece, da sutra imamo što više inženjera, liječnika, svih zanimanja koja su neophodna kako bi grad rastao i kako bi bio što ugodnije mjesto za življenje. To možemo postići jedino ako imamo dobar školski sustav, a vjerujem kako su naši nastavnici i profesori odlični u onome što rade“, rekao je gradonačelnik.

Ravnatelj Damir Burić istaknuo je kako su ove godine u ovoj školi u prve razrede upisali 33 učenika te kako će u jednom odjelu biti 16, a u drugom 17 učenika, što učiteljima uvelike olakšava rad s djecom.

Nakon nedavne energetske obnove i uređenja vanjskog dijela zgrade, u Osnovnoj školi Vladimira Nazora završeni su i radovi na uređenju i opremanju školske sportske dvorane, a današnji prvi dan škole bio je odlična prigoda za obilazak novoobnovljenih prostora.
„Postavljeni su novi podovi i obloge na zidovima, a učenici će u novoj školskoj godini na raspolaganju imati nove golove, strunjače i drugu opremu. Uz učenje i stjecanje novih znanja, za pravilan razvoj djece ključne su i tjelesne aktivnosti, a školske dvorane mjesto su gdje većina njih napravi svoje prve sportske korake te je stoga vrlo važno da im osiguramo i kvalitetne uvjete“, poručio je gradonačelnik

Uređenje i opremanje dvorane u potpunosti je financirano sredstvima Grada Vinkovaca, za što je u proračunu osigurano 583.000 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime