21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

PU vukovarsko-srijemska obilježila Dan policije i zaštitnika svetog Mihovila

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prigodnim programom je danas, 27. rujna 2023. godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska obilježila Dan policije i zaštitnika svetog Mihovila.

Program obilježavanja Dana policije je započeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća od strane načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Ante Zovka s delegacijom policijskih službenika, kod spomen obilježja poginulim i umrlim policijskim službenicima, ispred zgrade Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima te blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan don Ivan Begović.

Obilježavanje je nastavljeno u županijskoj vijećnici u Vinkovcima prigodnim govorom načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Ante Zovka, nakon čega je uručio pohvalnice i zahvalnice policijskim i državnim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, zbog iskazane visoke profesionalnosti, kojom se osobito pridonijelo općem stanju sigurnosti, kao i za natprosječne rezultate u radu.

U pješačkoj zoni u  Vinkovcima, upriličena je i  pokazna vježba policijskih službenika protueksplozijske grupe Vinkovci, u kojoj su policijski službenici nakon zaprimljene dojave o pronalasku sumnjivog paket, došli službenim vozilom na mjesto događaja gdje su uz pomoć službenog psa za detekciju i pronalazak eksploziva, pronašli sumnjivi paket, a potom kontroliranom eksplozijom uništili pronađeni eksploziv. Oduševljena djeca su ih nagradili dugim pljeskom.

Okupljeni građani su mogli razgledati opremu koju prometna, protueksplozijska zaštita, granična, kriminalistička i interventna policija svakodnevno koristi te prezentaciju preventivnih aktivnosti policije kao što su „Manje oružja, manje tragedija“, „Sigurno u prometu“, „Roadpol“, „Zdrav za 5“ i mnoge druge preventivne aktivnosti kojima se suzbija bilo koji oblik nasilja i nedozvoljivo i nezakonito ponašanje.

U crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima je nastavljeno obilježavanje blagdana Sv. Mihovila i Dana policije, misom za sve poginule, nestale i umrle policijske službenike i namještenike naše Policijske uprave, a koju je služio policijski kapelan don Ivan Begović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime