11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Pučka pravobraniteljica u radnom posjetu vinkovačkom gradonačelniku

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa svojim je najbližim suradnicima ovih dana u višednevnom posjetu najistočnijoj hrvatskoj županiji u okviru kojeg je danas održala radni sastanak s vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem. Na sastanku se govorilo o dostupnosti usluga građanima – prije svega komunalnih i socijalnih – ali i o doista širokom spektru ostalih tema koje se dotiču ljudskih prava; skrb za stare i nemoćne, briga za osobe s invaliditetom, poteškoće u pružanju zdravstvene skrbi…

– Ali i o svemu onome što je nekako opće poznat problem, a to su radna mjesta, pa ne samo radna mjesta nego i visina plaće onih koji danas rade i one mogućnosti koje im se pružaju s tim svojim primanjima – rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Pučka pravobraniteljica naglasila je općenito veliki broj prijavljenih pritužbi na rad pravosuđa, kao i onih vezanih uz područje radnih odnosa, policijskog postupanja, imovinsko-pravnih odnosa te raznih oblika diskriminacije.

– Tijekom 2016. godine zaprimili smo 5.400 pritužbi. Budimo posve jasni i nedvosmisleni, to je i dalje malo, premda bilježimo osjetnu tendenciju njihova rasta – rekla je Vidović uz poziv svima onima koji smatraju kako su im povrijeđena ljudska prava pred nekim tijelom javne vlasti ili se osjećaju diskriminiranima da se jave u područni ured smješten u Osijeku, u ulici Republike Hrvatske 19, uz napomenu da je podnošenje pritužbe potpuno besplatno.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime