28.8 C
Vinkovci
Utorak, 22 lipnja, 2021

Pupovac u Vukovaru: “SDSS nije dežurni jarac za to što netko ne radi svoj posao!”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Predsjednik SDSS-a i Srpskog narodnog Vijeća, Milorad Pupovac, u pratnji predstavnika srpske nacionalne manjine iz Vukovarsko-srijemske i Osječko – baranjske županije te uz predsjednicu udruge obitelji nestalih i ubijenih Srba, “Protiv zaborava”, Maricu Šeatović, danas se u Vukovaru poklonio svim žrtvama. Istaknuo je ovom prigodom kako nitko ne može voditi dijalog koji je stvar institucija – pa tako ni on, a ni gradonačelnik Penava – te podcrtao kako neće pristati na to da “DSS bude dežurni jarac zbog toga što netko ne radi svoj posao”.

Pupovac je u Dunav pustio vijenac za, kako je rekao, “Srbe koji su stradali ili su ubijeni pred početak izbijanja sukoba”. A zatim se poklonio žrtvama na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Za Ovčaru, kao i za brojne zločine počinjene u Vukovaru nakon sloma obrane grada, gotovo nitko nije odgovarao – a na to već dulje vrijeme upozorava i vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava. No, to je stvar djelovanja institucija – naglasio je Pupovac te podcrtao: “Nije ni moje ni gradonačelnika Penave niti bilo kojeg drugog političara Hrvatske da vodi dijalog o stvarima koje su posao drugih institucija, čiju nezavisnost moramo štititi”

Ono što je potrebno u ovom trenutku, to je intenziviranje suradnje između Hrvatske i Srbije – i uspostava dijaloga po pitanju rješavanja nestalih osoba. Sudbina nestalih jedanko je važna i za Hrvate i za Srbe, rekao je Pupovac. “Mi smo naravno spremni u tome pomoći i ulažemo napore u tom pogledu, ali politički odnosi kakvi postoje i unutar zemalja i među zemljama, nerijetko predstavljaju ozbiljnu prepreku za to”, rekao je Pupovac te dodao: “Ja ne spadam među ljude koji napadaju druge zbog toga što rade ili zbog toga što ne rade. Pa neću prihvatiti niti da SDSS i ja budemo dežurni jarac za to što netko ne radi i nije voljan raditi” . Tim riječima Pupovac je odgovorio na pitanje novinara kako onda komentira izjavu Ljiljane Alvir iz Saveza zatočenih i nestalih, koja je rekla kako se nitko iz SDSS-a, pa ni Milorad Pupovac, nije pokušao informirati kod obitelji nestalih niti su pokazali dobru volju u rješavanju pitanja nestalih osoba.

“Nisam ovdje da slušam prozivke niti da ja nekoga prozivam. Ovdje sam iz poštovanja prema žrtvama bezumlja i mržnje”, zaključio je predsjednik SDSS-a.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime