22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

”Quo vadis ruralni turizam – Zašto je bolje ostati”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Više 150 predstavnika ministarstava, lokalnih i područnih samouprava, institucija, turističkih zajednica, vlasnika hotela, turističkih seljačkih gospodarstava i OPG-ova, okupilo se u Iloku na zanimljivom Okruglom stolu ”Quo vadis ruralni turizam – Zašto je bolje ostati”. Čak dvije panel rasprave, prezentacija primjera dobre prakse, razmjena iskustava i poticanje investicija u turizam, obilježile su ovo događanje na kojem su se Vukovarsko-srijemska županija i Ilok još jednom potvrdili kao odlični domaćini.

– Razvoj ruralnog turizma ima veliku važnost za razvoj turizma kontinenta, odnosno jačanje njegove atraktivnosti tijekom cijele godine. Usko povezan i s ostalim granama turizma kao što su cikloturizam, eko i zeleni turizam, ruralni turizam pridonosi ravnomjernijem turističkom razvoju naše zemlje, pozicionira Hrvatsku kao destinaciju raznolike i bogate turističke ponude te posjetiteljima pruža autentičan doživljaj naše zemlje – izjavio je ministar turizma Gari Cappelli na otvorenju Okruglog stola u Muzeju grada Iloka.

Dodao je kako žilu kucavicu ruralnog turizma čine seljačka domaćinstva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju mogućnost kroz turizam plasirati svoje poljoprivredne proizvode i poljoprivredne proizvode iz svog okruženja.

– Upravo zato podržavamo razvoj brojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju turističke i ugostiteljske usluge kroz program Konkurentnost turističkog gospodarstva za koji smo samo u ovoj i prethodnoj godini izdvojili 7,1 milijun kuna za sufinanciranje 192 projekata s ciljem obnove, proširenja i uređenja ovih objekata – dodao je Cappelli.

Okrugli stol organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Iloka, Hrvatske matice iseljenika te u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka i Iločkim podrumima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime