4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Radionica o Programu energetske obnove izazvala veliko zanimanje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S ciljem upoznavanja građana s mogućnošću prijave za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u Vinkovcima organizirana je informativna radionica. Javni poziv koji se očekuje prvi će biti još od 2015. godine. Tada je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao obnovu 9.000 kuća, a za novima veliki interes postoji već četiri godine. Javni poziv građani mogu očekivati do polovice 2020. godine i to temeljem izmjene i dopune programa za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Riječ je o sufinanciranju do 60 posto opravdanih troškova građana. Kod tzv. ranjivih skupina pravda se – 100 posto.

– Poziv će se temeljiti na tim izmjenama i dopunama programa koje očekujemo da se u vrlo skorom razdoblju donesu od strane Vlade. Maksimalni iznos sufinanciranja bi trebao biti oko 200.000 kuna kod građana i nekih 230.000 kuna kod ranjivih skupina – rekao je Mario Mihetec, voditelj Službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

Glavni uvjet za prijavu putem javnog poziva bit će određeni energetski razred same kuće – C ili D, ovisno je li riječ o kontinentalnoj ili primorskoj Hrvatskoj. Zanimanje građana bilo je zaista veliko. Dvorana u tek otvorenom Poduzetničkom inkubatoru bila je ispunjena u potpunosti.

– Drago mi je da je radionica puna, da su prijave stvarno bile vrlo aktivne, da smo morali odbiti neke, ali i da ćemo morati ponoviti radionicu. Interes pokazuje da se budi i tržište nekretnina i građevine, a to je jako važno – zaključio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Zato je za očekivati, kako je poručeno na informativnoj radionici o programu energetske obnove obiteljskih kuća, da će u Vinkovcima u nadolazećem razdoblju biti organizirana još jedna, nova ili slična radionica.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime