20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Radnim sastankom dogovorena suradnja Vukovarsko-srijemske županije i Podravke

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U Palači Srijem  u Vukovaru, župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić održao je danas, u maloj županijskoj vijećnici, u Vukovaru, radni sastanak s predsjednicom Uprave Podravke d.d. Martinom Dalić.
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje u vidu traženja prostora kroz koji bi Podravka d.d. na prostoru Vukovarsko -srijemske županije mogla proširiti svoje poslovanje i otvoriti mogućnost šire sirovinske osnovice.
– Cilj i želja Podravke je smanjiti uvoz poljoprivrednih i inih sirovina, koje koristimo u našoj proizvodnji, te ih supstituirati sa poljoprivrednim proizvodima koji su proizvedeni u Hrvatskoj – istaknula je M. Dalić nakon sastanka.
Dodala je i kako vjeruje da će se komunikacija sa Vukovarsko -srijemskom županijom nastaviti kroz već započete projekte, ali i kroz mogućnosti koje donose nadolazeće godine – posebice one iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti koji predstavlja višegodišnji financijski okvir.
– Sigurna sam da će biti prilike za projekte i poslove koji će donijeti korist stanovnicima ove županije te se uklopiti i u Podravkin proizvodni program i potrebe – poručila je.
Župan Dekanić je pak rekao kako je cilj županije da bude vidljiva i prisutna u svim područjima života, a posebice u gospodarskim krugovima u Republici Hrvatskoj.
– Proizvodnja na ovom području je sve organiziranija, pa i mogućnosti rastu iz dana u dan. Županijski projekti rastu, a veliki broj ih se bliži i svome završetku, pa je sukladno tome nužno izraditi studije isplativosti i sondirati tržište kako bi na vrijeme uočili gdje ima prostora za plasman naših proizvoda na tržište – naglasio je župan.
Sastanak s Upravom Podravke, kaže župan, održan je baš na tu temu i bio je iznimno konstruktivan.
– Dogovorena je daljnja suradnja na način da ćemo Podravku promptno izvješćivati o modelima i mogućnostima koje nudimo kako bi suradnju realizirali na obostrano zadovoljstvo i ostvarili dobru proizvodnju – zaključio je Dekanić.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime